BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol ABD stok verisi sonrası yükseldi----

Petrol ABD stok verisi sonrası yükseldi

Petrol ABD stok verisi sonrası yükseldi
25 Mayıs 2016 - 21:49 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de petrol stoklarının düştüğünü gösteren veri sonrası yükselişini sürdürdü

Petrol, ABD petrol verisinin stokların ve üretimin azalarak küresel fazlalığı hafiflettiğini göstermesinin ardından yükseldi.

Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıkladığı veriye göre ham petrol stokları 4.23 milyon varil düşerek, Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerini ikiye katladı. Üretim Eylül 2014'ün en düşük seviyesine geriledi.

Kansas'ta Tortoise Capital Advisors'un 14.1 milyar dolarlık petrol bağıntılı varlıklarının yönetimine yardımcı olan Matt Sallee, "Bu boyutta bir çekilme görmek güzel." dedi ve "ABD stokları genel olarak yaz ayının sonlarına kadar istikrarlı bir düşüş göstermeli." diyerek görüş bildirdi.

Petrol yılın başlarında 12 senenin en düşük seviyesini görmesinin ardından, Nijerya'da ve ABD dahil OPEC dışı üreticilerdeki arz düşüşü ile birlikte küresel arz fazlasının azalacağı beklentisine bağlı olarak yüzde 80 yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan 27 analistin bir hariç tümüne göre, Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu (OPEC), 2 Haziran'daki toplantısında, Suudi Arabistan'ın rakipleri sıkılaştırma politikasına bağlı kalarak, muhtemelen bir üretim hedefi belirlemeyecek.

Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında saat 12:56 itibariyle, 41 sent ya da yüzde 0.8 yükselerek varil başına 49.03 dolara geldi. Kontrat Salı günü 54 sent yükselerek 48.62 dolaradan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 18 altındaydı.

Temmuz vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 60 sent ya da yüzde 1.2 yükselerek varil başına 49.21 dolara kadar çıktı. Kontrat Salı günü 26 sent yükselerek 48.61 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 18 sent iskontolu işlem gördü.ükselerek 48.61 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 7 sent iskontolu işlem gördü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)