BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPakistan-Çin ticarette yuan kullanacak----

Pakistan-Çin ticarette yuan kullanacak

Pakistan-Çin ticarette yuan kullanacak
20 Aralık 2017 - 10:15 www.finansgundem.com

Pakistan, Çin ile arasındaki ikili ticarette ABD doları yerine yuanı kullanmayı düşünüyor

İngilizce yayımlanan Dawn gazetesinin Salı günü haberine göre, Pakistan, Çin ile arasındaki ikili ticarette ABD doları yerine yuanı kullanmayı düşünüyor. Ülkeler arasındaki ikili ticaret hacmi 2016 yılında 13.8 milyar dolara ulaşmıştı.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Çin ile Pakistan ekonomik ilişkilerinin planlanması ve uygulanmasından sorumlu olan İçişleri Bakanı Ahsan İkbal, öneriyi iki ülke için uzun vadeli bir ekonomik kalkınma işbirliği planını çerçevesinde tartıştıklarını söyledi. İkbal, Pakistan'ın rupiyi yurtiçinde kullanmaya devam edeceğini de belirtti.

Uzun vadeli plan, karayolu ve demiryolu bağlantıları, bilgi ağı altyapısı, enerji, ticaret, sanayi parkları, tarım, yoksulluğun hafifletilmesi ve turizm dahil olmak üzere iki komşu arasındaki temel
işbirliği alanlarını kapsıyor. Plan, iki ülkenin ekonomik ortaklığını en az 2030 yılına kadar uzatan “Çin Pakistan Ekonomik Koridoru” olarak bilinen projede çalışılacağını da ilk kez belirtti.

Çin, Asya, Avrupa ve Afrika'daki 60'dan fazla ülkede yeni bir kara ve deniz ticareti rotası inşa etmeyi hedefleyen Kuşak ve Yol Girişimi’nin parçası olan “Çin Pakistan Ekonomik Koridoru’nu” finanse etmek için Pakistan'a 57 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)