BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkNazan Somer Özelgin, UniCredit Romanya’ya gidiyor----

Nazan Somer Özelgin, UniCredit Romanya’ya gidiyor

Nazan Somer Özelgin, UniCredit Romanya’ya gidiyor
23 Eylül 2017 - 08:30 www.finansgundem.com

Yapı Kredi’deki heyecan dolu 17 yılın ardından bankasına veda edeceğini açıklayan Nazan Somer Özelgin, kariyerindeki yeni rotayı söyledi…

FINANSGUNDEM.COM

Yapı Kredi tepe yönetiminde yaşanan flaş değişiklikte, Perakende Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Nazan Somer Özelgin’in 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle görevinden ayrılacağı açıklandı. Gelişme KAP’ta duyuruldu.

Açıklamada ‘kendi isteğiyle’ vurgusu önemliydi. Önemi de, daha sonra Özelgin'in gönderdiği notta ortaya çıktı.  Nazan Somer Özelgin, 17 yıllık Yapı Kredi yolculuğunun ardından yeni bir göreve yelken açacağını, bankanın ana sermayedarlarından UniCredit’in Romanya’daki bankası, UniCredit Romania’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alacağını söyledi. Bunu yanında, UniCredit’in farklı ülkelerdeki bankalarında da görev alabileceğini ifade etti. “Bu teklifleri de değerlendiriyorum” dedi.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLACAK

İşte Nazan Somer Özelgin’in o açıklaması:

“2000 yılında başladığım Yapı Kredi Yolculuğumun üstünden tam 17 yıl geçti. Bu 17 yıllık sürede, Yapı Kredi’de stratejik üst düzey görevlerde bulundum. Yapı Kredi Perakende Bankacılık’ı güçlü bir ekiple birlikte çok daha vizyoner, rekabetçi, yenilikçi boyuta taşıdık. Bu çerçevede hem tepe yönetimimizin hem de ana sermayedarlarınızın desteği için kendilerine de teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en değerli 10 markasından birinde 17 yıldır çalışmak büyük onur. Yapı Kredi’de görev yaptığım tüm zamanlarda büyük bir heyecan ve coşkuyla çalıştım. Tutkuyla işini yapan çalışma arkadaşlarımla birçok başarılara imza attık. Şimdi de görevimi –gönül rahatlığıyla- alanlarında birçok başarıda öncü rol üstlenen arkadaşlarıma teslim ediyorum.

Ocak 2018 itibariyle, ana sermayedarlarımızdan UniCredit’in Romanya’daki bankası, UniCredit Romania’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almak üzere Yapı Kredi’den ayrılacağım. Bununla birlikte, UniCredit’in farklı ülkelerdeki bankalarında yönetim kurulu üyelikleri söz konusu… Bu teklifleri de değerlendiriyorum. Diğer taraftan, ülkemiz iş hayatındaki karar alma mekanizmalarında kadın yöneticilerin varlığını çok önemsiyorum. Yapı Kredi’de ve uluslararası kuruluşlarda üstlendiğim stratejik sorumluluklar paralelinde, farklı kurumların üst düzey yönetimlerinde bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev almaya devam edeceğim.”

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)