BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMHP'nin avukatından o hakim için sert açıklama!----

MHP'nin avukatından o hakim için sert açıklama!

MHP'nin avukatından o hakim için sert açıklama!
13 Mayıs 2016 - 17:30 www.finansgundem.com

MHP'nin avukatı Yüce Bulut, Ankara 2. İcra Dairesi hakimi Burhan Yas'ın kurultayla ilgili verdiği karara sert tepki geldi

MHP'nin avukatı Yüce Bulut'tan, MHP'li muhaliflerin itirazını kabul eden 2. İcra Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz'a tepki geldi. Bulut, "Pazar günü kongrenin yapılması hukuken mümkün değil" dedi.

Ankara 2. İcra Mahkemesi'nin MHP'li muhaliflerin olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etmesine MHP Genel Merkez avukatı Yüce Bulut'tan tepki geldi.

Kararın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Avukat Yücel Bulut şunları söyledi:

"Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi MHP büyük kurultayının tüzük değişikliği gündemiyle olağanüstü kurultaya çağırılması için çağrı heyeti oluşturulmasına karar vermişti.

Çağrı heyeti Yargıtay’ı beklemeksizin takvim açıklamış ve 15 Mayıs’ta kurultayın toplanacağı ilan edilmiştir. Yasal olmayan bu girişim karşısında kurultaya katılmak üzere davet edilen üst kurul delegelerimiz, yasal olmadığı gerekçesiyle ikametgahlarının bulunduğu mahkemelere koruma talebinde bulunmuşlardır. Tosya ve Gemerek’teki mahkemeleri 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararının kesinleşmeden uygulanamayacağı için, büyük kongreye ilişkin işlemler Yargıtay kararı sonrasına kadar ihtiyati tedbirle durdurulmuştur."

HAKİMİN MAZİSİ PARTİMİZCE ÇOK İYİ BİLİNİYOR

Zamanlamanın manidar olduğu vurgusunu yapan MHP avukatı, hakimin mazisi ve ilişkilerinin yargı çevrelerinde iyi bilindiğini savundu. Bulut, şöyle dedi:

"Kararların işleme alınmasının hemen ardından, Burhan Yaz tarafından henüz ortada açılmış dava dosyası yokken, fotokopileri istemiştir. Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi, önünde açılan dava dosyası olmadığı halde kararların infazına ilişkin yakından takip etmektedir. Hakimin kimliği partimizce çok iyi bilinmektedir. Hafta mesaisine dakikalar kala verdiği kararın hangi amaca hizmet ettiği tarafımızca çok iyi bilinmektedir."

HSYK'YA ŞİKAYET EDECEĞİZ

Bulut şöyle devam etti:

"Mesai bitimine 1 saat kala alınan kararla ilgili mahkeme üyesi hakkında HSYK'ya gerekli şikayet başvurumuzu yapacağız. ankara 2. İcra Mahkemesi'nin görevli olmadığı halde bu kararı alacağı tarafımızca önceden öngörülmüştü. Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından talebimize uygun olarak Ankara Valiliği'ne gerekli ihbarın yapıldığını belirtmek istiyorum. Söz konusu ihtiyadi tedbir kararları gereğince Pazar günü planalanan kurultayın yapılması söz konusu değildir. Mahkeme kararları sonrası gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır, alınmaya devam edilmektedir. Kongre daveti yapanlar açıkça suç işlemektedir. Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri'nin verdiği tedbir kararları hayattadır. Buna başka mahkemeler de eklenmiştir. Mahkeme kalemleri tarafından bu bildirim Ankara Valiliği'ne bildirilmiştir."

MHP'de mahkemeden flaş kurultay kararı

 

MHP'li muhaliflerden ilk açıklama

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yurdum partisi14 Mayıs 2016 12:23

    o değil de gömelek ne iş güldür güldür komedi

  • murat14 Mayıs 2016 00:17

    mahkeme kararını ancak yargıtayın bozabileceğini bu avukat bilmiyormu,gerede mahkemesinin karar vermeye ne hakkı var görev yeri bile değil,adalet nerdesin gel.

  • millet bekliyor14 Mayıs 2016 00:04

    la gidinda millet bekliyor tası tarağı topla git.

  • KÜRŞAT13 Mayıs 2016 17:57

    Sizlerden nefret ediyorum partiyi ayaklara düşürdünüz nasıl bir hırs nasıl bir korku yazıklar olsun size kardeşi kardeşe düşürdün yeter defol git.

  • bozkurt13 Mayıs 2016 17:37

    resim maskeli beşler gibi olmuş. şimdi açıklama yapılırken bu arkadaki arkadaşların olması gerekli miydi.