BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi faizlerinde düşüş sürecek!----

Kredi faizlerinde düşüş sürecek!

Kredi faizlerinde düşüş sürecek!
25 Temmuz 2016 - 10:06 www.finansgundem.com

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, darbe girişimi sonrasında finansal sistemin çok sağlıklı işlediğini ve kredi faizlerinde düşüşün süreceğini dile getirdi

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Bloomberg HT'de katıldığı canlı yayında  başarısız darbe girişimi ve sonrasında OHAL ilan edilmesi gibi gelişmelerin yaşandığı bu dönemde finansal sistemin çok sağlıklı işlediğini söyledi.

Leblebici, konuya dair "bankacılık sektörü ve finans sektörü olarak herkes iyi organize olmuştu. Türkiye bu tür dalgalanmaları birkaç kez yaşamıştı, o nedenle finansal sistem hemen eski haline döndü..Banka özelinde ise cuma günü ATM'lerden para çekildi ama bu normal. Cumartesi-Pazar zaten tekrar normale döndük. İyi organize olmuş finansal sistem hızlı cevap üretmiş oldu.

Önemli bir badire atlattık, demokrasinin olmadığı yerde ne bankacılık ne iş olur. Diğerleri teknik işler..." diye konuştu. 

"MB'NİN MANEVRA ALANI VAR"

MB'nin bundan sonra faiz indiriminin temkinli biçimde süreceğini öngören Leblebici, hala bir manevra alanı olduğunu söyledi. Leblebici, "Bence Merkez Bankası doğru yaptı. Önemli olan ekonomik aktivitenin canlanabilmesine yardımcı olmak. Yatırım ortamının iyileştirilmesi gerekiyor. Merkez Bankası ve bankacılık sistemi buna yardım edecektir. Merkez Bankası'nın yeterli araçları, yatırım ortamını iyileştirmek için yeterli öngörüleri var. Hala manevra alanımız var diye bakmak lazım" değerlendirmesini yaptı.

BORÇLANMA MALİYETLERİ

Bankaların borçlanma maliyetlerinde büyük artış öngörmediğini belirten Leblebici, "Dünyada negatif faiz ortamında hareket eden bir finansal sistem var. Türk bankacılık sistemi dünyadaki en sağlam sistemlerinden birini oluşturuyor, sistem kendine fonlama sağlamakta problem yaşamadı. Küçük maliyet artışları her zaman olabilir ama uzun vadede Türk bankacılık sisteminin üzerinde büyük yükler oluşturacak fonlama maliyetinde artış beklemek gerçekçi durmuyor" yorumunu yaptı.

"KREDİ FAİZLERİNDE DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK"

Kredi faizlerinin düşüş trendinde olduğunu, son olaylardan sonra kredi faizlerinde düşüşün hızlanarak devam edeceğini söyleyen Leblebici, "yatırım ortamının hızla iyileşmesi için bankalar üzerine düşeni yapıyor" dedi.

Türkiye'nin S&P tarafından kredi notunun indirilmesine dair ise Leblebici, kararın çok hızlı olduğunu ve soru işaretlerine açık olduğunu, Moody's'in yorumunu da sert bulduğunu sözlerine ekledi. 

Bankaların kârlarında artış sürecek!

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abc25 Temmuz 2016 10:36

    son 6-7 ay trendi artan ve son bir kaç aydır yoğunlaşan banka üst yönetimlerinden gelen piyasa dostu sevimli açıklamalar..bence arkası boş..en alalade vatandaş bile reel sektör sıkıntılarının farkında..bankalar hala kar peşinde ve merkez bankası ile birlikte aynı pozitiflikte hareket etmiyor !! ayrıca istesede şartlar itibari ile edemiyor galiba..

  • yorum25 Temmuz 2016 10:25

    afedersiniz gerçekten ballandıra ballandıra anlattığınız iyi organize olduk cümlesini anlamış değilim..zaten piyasalar kapalıydı..merkez bankası pozitif açıklamalar yaptı..piyasa kurunu faizini dalgalanıp belirledi pazartesi salı bitti gitti..siz bankalar seyirciydiniz..bi zahmet atm deki limitli mevduatlarda ödensin ! ? onu mu başarı saydınız anlamadım..dua edin vatandaş panik yapmadı..