BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırmızı et ithalatında ilk adım----

Kırmızı et ithalatında ilk adım

Kırmızı et ithalatında ilk adım
21 Mayıs 2018 - 08:58 www.finansgundem.com

Türkiye'nin Rusya'dan kırmızı et ithal etmesine yönelik ilk adım atıldı. Türk uzmanlar Rusya'dan getirilecek sığır etleri için üreticileri denetleyecek

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor’dan yapılan açıklamada, Türkiye’den uzmanların gelecek hafta Bryansk ve Orenburg bölgelerindeki sığır eti üreticilerini denetleyeceği belirtildi.

Rosselhoznadzor'un açıklamasında "21 Mayıs 2018'de Türkiye Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdülüğü'nden Türk denetçi heyeti, Türkiye'ye hayvansal ürün sevkiyatı yapmakla ilgilenen Rus şirketleri denetlemek amacıyla Rusya'ya ziyarette bulunacak" ifadeleri kullanıldı.

Sputnik'in haberine göre açıklamada, denetim kapsamında Türk uzmanların Bryansk ve Orenburg'daki şirketlere gideceği, ziyaret sonrasında 25 Mayıs'ta Rosselhoznadzor'da görüşme gerçekleştirileceği belirtildi: "Uzmanlar denetim sonuçlarını ele alacak ve Rus ürünlerinin Türkiye pazarına girmesine izin verilmesi için atılacak adımları belirleyecek."

Et ihracatı yakın zamanda başlayabilir

Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Cambulat Hatuov, 2 hafta önce yaptığı açıklamada, Rusya'dan Türkiye'ye et ihracatının yakın zamanda başlayabileceğini söylemişti. Hatuov, Rusya'dan Türkiye'ye et ihracatına ilişkin görüşmelerin başarılı geçtiğini belirtmiş, "Görüşmeler olumlu geçiyor. Süreç devam ediyor ve ihracatın yakın zamanda başlayacağını düşünüyorum" demişti.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • arifhan21 Mayıs 2018 18:51

    Şu bir gercekki kimse köyde yasamak istemiyor tarım ve hayvancılıkla uğraşmıyor birde et fiyatlarından şikayet ediyor herkes üretim olmadan nasıl ucuzlayacak bu et fiyatları köylerde kimse kalmadı aç karnına asgari ücrete talim ediyorlar şehirde sefil bir hayat sürüyorlar böyle giderse sadece kasap reyonlarında olacak etler iğneyi kendimize cuvaldızı hükümete batıralım.hicbir hükümetin vermedıği tesvikleri veriyor akparti

  • Şiğu21 Mayıs 2018 20:45

    Zamanında olacaktı bşr yığın önlem. Yumurta kapıya dayanınca olmuyor omç işler

  • Bülent21 Mayıs 2018 12:11

    Türk çiftçisine üvey evlat muamelesi suriyeliler kadar bile değerleri yok.Suriyelileri yaptığınız yardımı çiftçiye yapsaydınız bu kadar kıtlık yaşanmazdı.

  • Mg21 Mayıs 2018 10:29

    Çiftçiyi, tarımı ve hayvancılığı desteklemek yerine ancak et ithalatına sarılın, zavallı hükümet

  • enayi21 Mayıs 2018 09:45

    yüzde yedi büyüdüydük yoksa kandırıldıkmı

  • erol g.21 Mayıs 2018 09:21

    YAKINDA RUSYA'DAN DOMATES DE İTHAL EDEBİLİRİZ

  • Ali21 Mayıs 2018 09:15

    Ülkenin içine ettiniz. Yurt dışından et ithal ettiğinde yerli üretici iş bırakır sonra komple dışa bağımlı kalırsın. Bunu düşünemiyorsan koltuktan kalk.