BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHSBC TL'yi tercih ediyor!----

HSBC TL'yi tercih ediyor!

HSBC TL'yi tercih ediyor!
06 Mayıs 2016 - 13:01 www.finansgundem.com

HSBC TL'de diğer para birimlerine görece olumlu görüşünü koruduğunu ve rand ve rubleye karşılık TL alınmasını tercih ettiğini söyledi

HSBC küresel araştırma biriminde kıdemli döviz stratejisti Dominic Bunning, HSBC'nin TL'de diğer para birimlerine görece olumlu görüşünü koruduğunu ve rand ve rubleye karşılık TL alınmasını tercih ettiğini söyledi.

Raporda, Türkiye'de makro değişkenlerin Güney Afrika ve Rusya'ya göre daha hızlı iyileştiği belirtilirken, son politik gelişmelerin ardından TL için risklerin arttığı ve gelişmelerin kısa vadede volatilitenin artmasını sağlayabileceği ifade edildi.

Dolarda temkinli yaklaşımı korumayı tercih eden Bunning, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) euroyu büyük ihtimalle aşağı çekemeyeceğini ve euro/dolar paritesinde yönünyukarı olduğunu düşünüyor.

Stratejist, Brexit referandumuna ilişkin belirsizliğin yüksek olmasından dolayı sterlin/dolar paritesinden volatilitenin yüksek olacağını öngörüyor ve sterlin/dolar'da pozisyon almamayı tercih ediyor.

Sterlinin yüzde 6-7'lik risk primi fiyatladığını belirten Bunning, Brexit oylamasından ayrılık yönünde oy çıkması durumunda riskin sert bir şekilde yaklaşık yüzde 15'e çıkabileceğinin altını çizdi.

Bunning, G-10 piyasaları içerisinde, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) büyük olasılıkla faiz indirimlerine devam edecek olmasıyla birlikte, Kanada Doları karşısında Avustralya Doları'nı satmayı tercih ettiğini belirtti. Stratejist Kanada Doları'nın aşırı satış bölgesinde olduğunu ve burada yönünü yukarı çevirebileceğini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)