BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ'cü şirketlere el koyan TMSF temizlendi mi----

FETÖ'cü şirketlere el koyan TMSF temizlendi mi

FETÖ'cü şirketlere el koyan TMSF temizlendi mi
07 Eylül 2016 - 07:32 www.finansgundem.com

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, yeni KHK ile kayyumların yetkilerinin devredildiği ve FETÖ'cü şirketlere el koyan TMSF'de FETÖ temizliği yapıldı mı diyerek önemli bir konuya dikkat çekti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı ve el konulan şirketler teker teker Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmeye başlandı. Aralarında Koza İpek, Boydak ve Kaynak Holding'in de olduğu holdinglere kayyum atama dönemi bitti. Muhtemelen bu sürecin arkası da bugün yarın gelecektir. Peki bu adım ne kadar sağlıklı?
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin dediği gibi bu şirketler TMSF yönetiminde daha sağlıklı bir şekilde yönetilebilir.
Ancak...
Kafaları karıştıran bazı hususlar var. Mesela, Hazine, BDDK, SPK, Merkez Bankası gibi ekonomi kurumlarında 15 Temmuz'dan sonra FETÖ bağlantılı birçok isim görevden alındı. Hatta görevden ihraç edildi.

TMSF'de durum nedir? Bilen var mı?
Hafızama güvenemedim, internette taradım ama TMSF'de 15 Temmuz'dan sonra toplu bir temizlik operasyonuna rastlamadım. Emin olmak için TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ü aradım, ulaşamadım.
Yanılmıyorsam eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bir süre danışmanlığını yapan Ahmet Ertürk'ün TMSF başkanlığı döneminde Paralel Yapı kurumda oldukça etkindi.
Bu isimlerin kaçta kaçı temizlendi? 15 Temmuz'dan sonra TMSF'ye MİT veya Devlet Denetleme Kurumu'ndan bir liste geldi mi? Bu listede olup da çıkarılmayan isimler mevcut mu?
Sanırım, bu sorular başkan tarafından yanıtlanmadan kuşkular giderilmeyecek.
Atanan kayyumlar, FETÖ bağlantılı şirketlerin hesaplarının- kitaplarının incelenmesinin 6 ay süreceğini söylüyorlardı. Bu incelemelerin detaylarını TMSF yönetiminde öğrenebilecek miyiz? İnşallah kuşkularım beni yanıltıyordur.

Boydak Holding TMSF'ye devredildi

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • koza ipek..07 Eylül 2016 09:37

    bu şirketlerle ilgili hafta sonunda yalan haberlerle manşet yapıldı. Koza ipel artık DEVLETİN ve halkın. Fetö ile ilişkisi kalmadı. Haber yaparken bu şirketlerin fotoğrafını kullanmamanız gerekir.

  • Alperen.07 Eylül 2016 09:12

    Bu da mi gol degil hakim bey/Bu gazetecidemi paralelci.

  • dikkat içini boşaltırlar..07 Eylül 2016 08:13

    KOZA -İPEK in kasasında en az 1.5 milyar nakit var. heer yıl 400-500 milyon ALTIN üretiminden kar ediyor. bunlar gerçek rakamlar.. zaten FETÖ den dolayı el konuldu. eğer TMSF de fötücü varsa sabunlarlar. yalan raporlar hazırlarlar. içini boşaltırlar. dikkat dikkat..

  • Davut mert07 Eylül 2016 08:13

    Bu gazeteci neci? İstersen yayınlayalım mı?