BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnflasyon sepeti tartışmasına Şimşek'ten yanıt!----

Enflasyon sepeti tartışmasına Şimşek'ten yanıt!

Enflasyon sepeti tartışmasına Şimşek'ten yanıt!
18 Ekim 2016 - 14:57 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin enflasyon sepetinde gıda ürünlerinin payının indirileceğini açıklamasının ardından ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin enflasyon sepetinde gıda fiyatlarının ağırlığının yüzde 20’nin altına düşürüleceğini açıklamasından sonra enflasyonun var olandan düşük gösterileceğine yönelik sert eleştiriler yapılmıştı.

Başbakan Yardımcısı olan aynı zamanda Hükümet Gıda Komitesi’nin başkanlığını yürüten Mehmet Şimşek ise böyle bir düzenlemenin yapılmayacağını ifade etti.

Enflasyonda 'sepet' tartışması

Şimşek Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “TÜFE sepetindeki ağırlıklar hanehalkı anketleri ile belirlenir. Bir müdahale söz konusu değildir, asla olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON SEPETİ NEDİR?

Vatandaşın satın aldığı temel mal ve hizmetler enflasyon sepetini oluşturuyor. Sepetteki ürün gruplarında oluşan değişimler aylık ve dolayısıyla yıllık enflasyona yansıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)