BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBelçikalı un devinden Türkiye'ye yatırım----

Belçikalı un devinden Türkiye'ye yatırım

Belçikalı un devinden Türkiye'ye yatırım
20 Ağustos 2018 - 16:06 www.finansgundem.com

Belçika’nın dünyaca ünlü unlu mamül markası La Lorraine, bu yıl Manisa'ya 20 milyon euro yatırım yapacak

2016'dan bu yana Türkiye'de de faaliyet gösteren Belçika merkezli unlu mamül üreticisi La Lorraine, Manisa'ya 20 milyon euroluk yatırım yapacak.

La Lorraine Türkiye Genel Müdürü Burak Deniz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“La Lorraine markası olarak 2016 yılından bu yana HORECA olarak adlandırılan otel, restoran,kafeterya, kahve zincirleri ve ayrıca süper market kanallarında 6500 noktaya ulaşarak, tüketicilerimizi nitelikli, katma değerli, kaliteli ürünlerimizle buluşturduk. Özellikle ekmek ve unlu mamuller grubunda iddialı olan markamız, tüketicilerimiz tarafından beğenildi ve bu noktada gerek araştırma geliştirme, gerekse tesislerimizi büyüterek yatırım yapmaya, aynı zamanda bulunduğumuz kategorileri geliştirmeye kararlıyız. Bu gelişmeler ışığında; ülkemize ve sektöre olan inancımızla 20 milyon Euro daha yatırım yapma kararı aldık."

Bir yıl içinde hayata geçecek yeni makina yatırımlarıyla bugünkü ekmek üretiminin  iki katına çıkacağını söyleyen Deniz, "Yapacağımız bina ve demirbaş yatırımlarımızla da 70 kişiye daha istihdam sağlayarak La Lorraine ve partnerlerinin toplam çalışan sayısı da 450 kişiye ulaşacak. Toplamda yapacağımız yeni yatırımlarla 2018’de de yüzde 100 büyümeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ “HOME COUNTRY” OLARAK KONUMLANDIRACAĞIZ

Bugün Manisa’daki üretim tesisi ve İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Çanakkale, Diyarbakır, Gaziantep, Alanya, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Konya dağıtım merkezleri üzerinden Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan La Lorraine’in aynı zamanda Türkiye üretim tesisinden bölgedeki farklı ülkelere de ihracat yapmaya başladığını söyleyen Burak Deniz “La Lorraine olarak, özellikle Ortadoğu’ya Türkiye’den ihracat yapmayı planladık. Türkiye’ye yatırım yaparken lokasyon olarak İzmir’e dolayısıyla limana yakın olan Manisa’yı tercih etmemizin bir sebebi de budur” açıklamasında bulundu.

İKİ YILDIR TÜRKİYE PAZARINDA

La Lorraine,22 Eylül 2016 tarihinde 33 Milyon euro yatırımla Manisa’da ilk fabrikasını açtı ve Türkiye’de unlu mamul pazarına giriş yaptı.

Unlu mamul, pasta ve fırıncılık sektöründe yüzde yüz Belçika sermayeli bir aile işletmesi olarak 79 yaşındaki şirketin dokuzu Belçika’da olmak üzere, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Polonya’da birer adet toplamda 12 üretim tesisi bulunuyor.

 Dünya genelinde 1 Milyar Euro hedefine koşan La Lorraine’in 13'ncü tesisi ise Türkiye’de Manisa’da bulunuyor.(Business HT)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)