BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays 1.6 milyar sterlinlik davayla karşı karşıya----

Barclays 1.6 milyar sterlinlik davayla karşı karşıya

Barclays 1.6 milyar sterlinlik davayla karşı karşıya
24 Mayıs 2017 - 08:18 www.finansgundem.com

Barclays'in başı 10 yıl önce satın aldığı bir subprime kredi operasyonundaki ödeme koruma sigortası satışı yanlışlıkları nedeniyle belada...

Barclays 10 yıl önce satın aldığı bir subprime kredi operasyonundaki ödeme koruma sigortası satışı yanlışlıkları nedeniyle 1.6 milyar sterlinlik bir dava ile karşı karşıya.

Financial Times gazetesinin haberine göre ABD merkezli bir kredi kartı şirketi, Barclays'den 10 yıl önce satın aldığı bir subprime kredi operasyonundaki ödeme koruma sigortası satışı yanlışlıkları nedeniyle Barclays'i dava ediyor.

Barclays'den Monument adlı subprime kredi kartı operasyonunun 10 yıl önce satın alan ABD merkezli şirketin İngiltere'deki bağlı ortaklığı CCUK Finance, Londra'da Yüksek Mahkeme'ye verdiği dava dilekçesinde Barclays'den 1,6 milyar GBP talep ediyor.

İstenen paranın 1 milyar GBP'lik kısmını uğranılan zamanın tazmini, 600 milyon GBP ise Barclays tarafından yapıldığı öne sürülen aldatıcı sunum için talep ediliyor.

1.6 milyar sterlin 4.61 TL kurundan çevrildiğinde 7.4 milyar TL ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)