BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalardan KOBİ'lere dijital destek!----

Bankalardan KOBİ'lere dijital destek!

Bankalardan KOBİ'lere dijital destek!
23 Mayıs 2016 - 12:38 www.finansgundem.com

KOBİ'ler artık , cep telefonları ve bilgisayarlarından hemen her konudaki ihtiyaçlarını tek tuşla çözebilecekler...

Bankalar mobil, internet, web siteleri ve TV kanalları üzerinden KOBİ'lere yedi gün 24 saat hizmet sunuyor. KOBİ'ler dijital kanallar üzerinden finansman ihtiyaçlarını karşılarken birçok konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti de alabiliyor…

Türkiye'de yaklaşık 3.5 milyon küçük ve orta ölçekli işletme (KOBİ) faaliyet gösteriyor. Çoğu düşük sermayeli olan KOBİ'ler, know-how, hukuki, idari bilgi eksikliği, hatta müşteri bulma veya sattığı malın bedelini tahsil etme konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Üretimlerin¬de, hatta ürettikleri malı satma konusunda sıkıntı çekmemesine rağmen sırf nakit akışını yönetemediğinden veya hukuki ve idari bilgi eksikliği yüzünden batan çok sayıda KOBİ var.

İşte, bu ihtiyacı gören bankalar, uzun yıllardır KOBİ'lere destek olmak için adeta yarışıyor. Yıllardır şubeleri ve şube personelleri kanalıyla müşterilerine ücretsiz her konuda danışmanlık hizmeti veren bankalar, KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda önemli destekler sağlıyor. Ancak son yıllarda bu destekler tamamen dijital platformlara taşınmış durumda.

KOBİ'LERE ÖZEL PLATFORMLAR

Bazı bankalar internet üzerinden sırf KOBİ'lere özel TV kurarken, bazı bankalar KOBİ'lere özel internet şubeleri ve internet siteleri kurup SMS/e-mail ile anlık bilgilendirme yapıyor. Hatta yine KOBİ'lere özel yedi gün 24 hizmet veren danışma hatları olan bankalar da var.

İşte bankaların bu yarışı sayesinde artık KOBİ'ler, cep telefonları ve bilgisayarlarından hemen her konudaki ihtiyaçlarını tek tuşla çözer hale geldiler. Para Dergisi bu hafta bankaların KOBİ'lere özel sunduğu bu hizmet ve ürünlere yer verdi..

AYDA 1.5 MİLYON KİŞİ İZLİYOR

Türk Ekonomi Bankası (TEB), kurduğu TEB KOBİ TV kanalıyla KOBİ'lere sahip oldukları finansmanı nasıl kullanabilecekleri konusunda yol gösteriyor, ihtiyaç duydukla¬rı konularda ücretsiz olarak bilgi, eğitim ve danışmanlık hizmeti sunuyor. TEB KOBİ TV'nin, yedi gün 24 saat boyunca yayın yaptığını söyleyen TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, bu kanaldan sunulan hizmetleri şöyle özetliyor:

"Kanalımız ekonomi, piyasa ve iş hayatının nabzını tutan haberleriyle KOBİ'lere yol gösteriyor. Halen 8 binden fazla video ve ayda 1.5 üzerinden sadece gündemi takip etmekle kalmıyor, vergiden sosyal güvenliğe, iş hukukundan işletme yönetimine, teknolojiden dış ticarete kadar pek çok konuda TEB KOBİ TV uzmanlarına merak ettiklerini sorabiliyor. Türkiye'de ve dünyada yeni iş fırsatlarından pazarla¬ma ve satış bilgilerine, yurtdışı pazarlardan sektörlerle ilgili haberlere, sanayi ve ticarete yön veren mevzuat değişikliklerinden ekonomi dünyasının güncel gelişmelerine kadar pek çok başlıkta içerik izleyicilere sunuluyor. Ayrıca, kısa süre önce kadın işletme ve KOBİ patronlarına özel olarak 'Kadın Patronun Ekranı' kanalımız da hayata geçti."

7/24 HİZMET VAR

Yapı Kredi, şube ağını kullanmak istemeyen KOBİ müşterilerine kurumsal internet ve kurumsal mobil şubeleri kanalıyla hizmet sunuyor. Dükkanını kapatıp şu beye gitmeye vakti olmayan esnafa, diledikleri yerden yedi gün 24 saat bankacılık hizmeti sunabildiklerini söyleyen Yapı Kredi KOBİ ve tarım Bankacılığı Grup Direktörü Asli Düzenli, "Müşterilerimiz kurumsal internet şubemizden 800'e yakın bankacılık işlemini bir tıkla gerçekleştirebiliyor. Kurumsal mobil bankacılık uygulamamız ile müşterilerimiz para transferi, fatura ödeme, POS raporu alma, kredi kartı detaylarını inceleme, borç ödeme, döviz alım-satım işlemleri, IBAN paylaşma, ekstre ve dekont gönderimi gibi pek çok işlemi yapabiliyor" diyor.
Yapı Kredi, ayrıca geçen yıl Yapikredikobi.com.tr sitesini hayata geçirdi. Sitede eğitim videoları ve onlara özel sunulan fırsatlar sunduklarını söyleyen Düzenli, bu kanaldaki ürünleri ise şöyle sıralıyor:
"Üyelerimiz site içerisinde kredi ve ürün başvurusunda bulunabiliyor, işlerini e-ticarete taşıyarak büyütmeyi düşünenlere özel bilgiler ve kolaylıklar sunuluyor. Etkinlik takvimi ile SGK vergi ve fatura ödemeleri, fuar ve etkinlikler ve diğer önemli günleri takip imkanı sunulurken, KOBİ'ler aynı zamanda güncel ve sektörel haberlere ve piyasalardaki gelişmelere de ulaşabiliyor. KOBİ seyahat modülümüzle de üyelerimiz, iş seyahatlerini web sitemiz üzerinden özel indirimlerle planlayabiliyor. Ayrıca web sitemizde KOBİ'lerin dijitalleşmesine destek olacak kampanyalara da yer veriyoruz."

ÜÇ KANALDAN BANKACILIK

DenizBank, KOBİ'lere bankacılık iş¬lemlerini gerçekleştirebilecekleri Mobil-Deniz'i, anında nakit ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ATM Bankacılığını, ödemelerini kolaylıkla yapabilecekleri Fastpay hizmetlerini sunuyor. KOBİ'lerin bu üç kanal sayesinde şubeye gitmeden tüm işlemlerini gerçekleştirebileceklerine dikkat çeken DenizBank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız, "KOBİ'lerimiz, internet bankacılığından finansman ihtiyaçları için başvuruda bulunup, ATM Bankacılığı ile nakit ihtiyaçlarını karşılayıp, MobilDeniz üzerinden bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda hesap¬larını kontrol edebilirler" diyor.

SİTENİN 80 BİN ÜYESİ VAR

İş Bankası, KOBİ'lere şubelerinin yanı sıra ticari internet şubesi ve İşCep üzerinden de hizmet sunuyor. Bu kapsamda banka örneğin, ticari in¬ternet şubesi üzerinden KOBİ'lerin ticari ihtiyaçlarına yönelik çoklu para aktarma, ticari kredi, POS, çek-senet, doğrudan borçlandırma sistemi, şirket kredi kartları, maaş ödemeleri ve dış ticaret işlemlerini sağlayabiliyor.

İş Bankası, 10 Haziran tarihine kadar süren kampanyası kapsamında, dış ticaret işlemleri ticari internet şubesinden peşin ve mal mukabili ithalat transferleri yapan KOBİ’erden ücret talep edilmediğini hatırlatalım. Banka söz konusu kanal üzerinden,'10 Haziran'a kadar peşin ve mal mukabili ithalat transferlerini ücretsiz yapma, işlemlerin durumunu sorgulayabilme, swift mesajlarını görüp e-posta olarak gönderme, peşin ithalat işlemlerinde, gümrüklere ibraz edilecek Transfer Bildirim Yazısı'nı tüm şubelerden alabilme imkanı sunuyor.

Bankanın KOBİ'lere özel sunduğu ürünlerden bir diğeri ise İŞ'te KOBİ internet sitesi. 30 farklı sektöre ilişkin incelemelerin yer aldığı sitede 80 bine yakın üyelerinin bulunduğunu söyleyen Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç, "Bu sayede üyelerimizin birçok alanda video, makale, sektör haberleri aracılığıyla ihtiyaç duy¬dukları bilgiye ücretsiz ulaşabilmelerini sağlıyoruz. Sitemizde iş huku¬ku, dış ticaret, tarım ve hayvancılık gibi 17 farklı konuda ihtisas sahibi 'İşin Uzmanı'na ücretsiz olarak soru yönlendirilebiliyor. İŞ'TE KOBİ'nin üyelerine özel uygulaması SUNUMATİK ile de firmalar tanı¬tım sunumlarını Türkçe veya İngilizce olarak hazırlayabiliyor" diyor.

HAFTASONU KREDİ İMKÂNI

Finansbank, Tüzel İnternet Şubesi ve Kurumsal İnternet Şubesi'ni, “KOBİ İnternet Şubesi" çatısı al-tında birleştirdi. Bu birleşme sonrası firma sahipleri ve yetkili çalışanlar, finansal işlemlerini şubeye gitmeden, tek şifre ile halledebiliyor. Hatta KOBİ'nin önceden tahsis edilmiş kredi limitleri varsa KOBİ İnternet Şubesi'nden 75 bin TL'ye kadar taksitli ticari, 75 bin TL'ye kadar rotatif kredi olmak üzere toplam 150 bin TL nakit kredi kullanma imkanı sağlanıyor. Bu sayede hafta sonu ya da mesai saatleri dışında da kredi kullanımım mümkün hale getirdiklerini söyleyen Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, bu kanaldan sundukları hizmetler hakkında şu bilgiyi veriyor:

"Bu kanal sayesinde ithalat ve ihracat yapan KOBİ'lerimiz dış ticaret dosyalarını ve işlem sonuçlarını kendileri takip edebiliyor. İşlem statülerinden SMS/e-mail bilgilendirmeleri ile anlık olarak haberdar edilen dış ticaret müşterileri, aynı zamanda bu mönülerden yaptıkları işlemlerde avantajlı kur fırsatından yararlanabiliyor. Ayrıca 'Dış Ticaret Müşteri Danışma Hattı-0216 524 45 45' sayesinde, Finansbank müşterileri işlem anında Finansbank Genel Müdürlüğü'ndeki dış tica¬ret uzmanlarından destek alabiliyorlar."

Finansbank ayrıca yine KOBİ'lere özel, KOBİ Bulut ve KOBİ Satış Destek Ekipleri kurdu. Bu sayede bir KOBİ, bankayı aradığında KOBİ Bulut veya KOBİ Satış Destek Ekibi direkt konuşmaya başlıyor. (Esin Çetinel/Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)