BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara finansman uyarısı!----

Bankalara finansman uyarısı!

Bankalara finansman uyarısı!
30 Mayıs 2016 - 08:33 www.finansgundem.com

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir bankaları finansman konusunda uyardı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, yabancı doğrudan yatırımların azalmasının önemli bir duruma işaret ettiğini belirtti. Özdebir, bankaları finansman koşullarını ağırlaştırmamaya da çağırdı. 

BANKALARA UYARI

Dünya'nın haberine göre, Özdebir, bankaların çıkarlarının reel sektör ile birlikte gelişebileceğine işaret ettiği konuşmasında, finansman koşullarının ağırlaştırılmaması konusunda da uyardı. Merkez Bankası’nın mayıs ayı PPK toplantısında faiz koridoru üst bandında yaptığı 50 baz puanlık indirimi hatırlatan Özdebir, “Daha önce yapmış olduğu 0,75 puanlık düşüş bizlerin kullandıkları kredilerde ortalama iki puana yakın bir düşüşe sebep olmuştu. Bu 0,50 puanlık düşüşle bankaların da faiz oranlarını daha da aşağı çekmesini ümit ediyorum” dedi.

Bankaların kredi vermekte çekingen davranmaması gerektiğini belirten Özdebir, “Topladıkları mevduatı birilerine satmaları lazım ama tam karnımız acıkmışken, yağmurlu havada şemsiyeyi kapatırlarsa bu işler yürümez. Firmalarımızın kredibiliteleri ve sağlıkları da bozulur. Bu anlamda yağmurlu havalardan geçtiğimiz bugünlerde bankaların reel sektörün içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak şemsiyelerini kapatmayacağını umuyorum” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)