BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan Türkiye'ye borç takmış----

Yunanistan Türkiye'ye borç takmış

Yunanistan Türkiye'ye borç takmış
09 Mayıs 2011 - 20:13 www.finansgundem.com

Küresel krizden en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen Yunanistan´ın, Türkiye´ye olan gaz borcunu da ödeyemediği ortaya çıktı

Yaklaşık 264 milyon dolarlık gaz bedelinin ödenmesi için Yunanistan ile dokuz aydır görüşmelerde bulunan BOTAŞ Genel Müdürlüğü, borcun ödenmemesi halinde tahkime gitmeyi planlıyor.
Star gazetesinin haberine göre; Türkiye ile krizdeki Yunanistan arasında yaşanan borç tahsilatı krizinin perde arkası şöyle: Türkiye, Azerbaycan´dan satın aldığı gazın bir kısmını Yunanistan´a ihraç ediyor.
Bu kapsamda, 2008´de 443, 2009´da 721, 2010´da ise 660 milyon metreküp gaz ihraç edildi. Türkiye ile Azerbaycan arasında geriye dönük fiyat revizyonuna gidildi.
Revizyon ile Azerbaycan´dan alınan gazın bedeli ortalama 120 dolardan 250 dolara yükseldi. Bu fiyat artışından Yunanistan da etkilendi ve 264 milyon dolarlık ek fatura çıktı. Yunanistan borcunu kabul etti. Ancak içinde bulunduğu mali kriz nedeniyle 9 aydır borcunu ödeyemedi. İki ülke arasında görüşmeler halen devam ediyor. Ancak Yunanistan´ın kısa vadede borcunu ödemesi beklenmiyor. Bu nedenle BOTAŞ Genel Müdürlüğü, alacağını tahkim mahkemesine götürmeye hazırlanıyor. Ayrıca Yunanistan´a satılan gazın fiyatının da artması gerekiyor. Bu konuda da bir anlaşma sağlanamadı. Tahkim davasına fiyat artışının da eklenmesi öngörülüyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)