BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAvrupa yakasında her gün 50 konut yıkılıyor----

Avrupa yakasında her gün 50 konut yıkılıyor

Avrupa yakasında her gün 50 konut yıkılıyor
23 Ekim 2016 - 11:54 www.finansgundem.com

CLK Boğaziçi Elektrik tarafından 3 ayda bir açıklanan Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nda, Şubat 2016 itibarıyla kentsel dönüşüm bina yıkım istatistikleri yer almaya başladı.

İstanbul’un Avrupa yakasında 4.2 milyon aboneye hizmet veren perakende elektriksatış şirketi CLK Boğaziçi Elektrik, ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 9 aylık sonuçlarını açıkladı. Abonelik verilerinden yola çıkarak gayrimenkul sektöründeki hareketliliği ortaya koyan rapora göre, yılın ilk 9 ayında 101 bin 351 yeni konutta ilk defa oturum başladı. Geçen yıla göre yüzde 23.4’lük artış yaşanırken, bu rakam her gün 370 ailenin sıfır eve yerleştiğini ortaya koydu. Aynı dönemde ikinci el eve geçişler yüzde 10.7 gerileyerek 241 bin 279 oldu.  Raporda ilk kez kentsel dönüşüm verilerine de yer verildi. Şubat 2016’dan itibaren tutulmaya başlanan bina yıkım istatistiklerine göre 8 ayda 12 bin 261 konut yıkıldı. Yani Avrupa yakasında her gün 50 konut kentsel dönüşüme girdi.

15 TEMMUZ’DA ETKİSİ

Rapora göre, her ay ortalama 10 bin yeni konutta ışıklar yanıyor. Ancak 2016 yılının Temmuz ayında 7 bin 231 sıfır konut olarak ölçülen taşınma hareketi son 1 yılın en düşüğü olarak gözlendi. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin taşınmaları etkilediği ve bu dönemde taşınma hareketliliğinin ciddi oranda yavaşladığı gözlemlendi. Ancak gayrimenkul şirketlerinin yaptığı kampanyalarla konut satışları artınca birinci el eve taşınmalar da ağustos ve eylülde artış gösterdi. CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü,  “Temmuz ayında ölü bir durum var. Ağustos ve eylül aylarında öğrenciler, memurlar hareket ediyor. Tayin dönemleri, kayıt dönemlerinde trend yukarı çıkıyor. Bir önceki yılın aynı dönemine göre kiralık evgeçişlerinde azalma var. Yeni eve geçişlerde artış var. Bunda kampanyaların da etkisi olduğunu düşünüyorum” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)