BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri bankacılıkla geriledi----

Avrupa hisseleri bankacılıkla geriledi

Avrupa hisseleri bankacılıkla geriledi
03 Mayıs 2016 - 19:45 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, madencilik ve bankacılıkla Şubat ayından beri en kötü üç günlük kaybını gerçekleştirdi

Avrupa hisse senetleri, madencilik sektörünün gerilemesi ve bankacılık sektörünün kar raporlarıyla düşmesiyle, Şubat ayından beri en kötü üç günlük kaybını gerçekleştirdi.

UBS Group AG ve Commerzbank AG, ilk çeyrek gelirlerindeki sert düşüşün ardından en az yüzde 7.6 düştü. Madencilik sektörü, Anglo American Plc ve Glencore Plc'nin, küresel imalat verilerinin yavaşlamasının metallere olan talebi azaltacağını işaret etmesiyle birlikte 2 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirmesiyle geriledi. Güçlü euro ihracatçıları üzdü ve BMW AG, kar raporlarının analist tahminlerini tutmaması sonrası, otomotiv üreticilerini aşağı çekti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:39 itibariyle yüzde 1.7 düştü. Endeksteki 19 sanayi grubunun tamam geriledi. Hisse senetleri, 20 Nisan'da üç ayın zirvesine çıktıktan sonra ivme kaybetti. Avrupa endeksi Şubat ayından bu yana en büyük haftalık kaybının ardından, euronun dolar karşısında 2013 yılından beri en uzun kazanç serisini gerçekleştirmesiyle kayıplarını genişletti.

Bonn, Almanya'da Deutsche Postbank AG stratejisti Heinz-Gerd Sonnenschein, "Zayıf gelirler ve güçlü euro piyasanın aşağı yönde seyretmesini tetikleyen en temel nedenler." dedi ve "Piyasanın şu anda en çok ihtiyacı olan şey, Avrupa'daki ekonomik göstergelerden daha iyi rakamlar görmek ve şirketlerin gelecek karlarında daha iyi bir görüntü." diyerek görüşlerini bildirdi.

İspanya'nın IBEX 35 Endeksi ve İtalya'nın FTSE MIB Endeksi en az yüzde 2.4 gerileyerek, Batı Avrupa'daki endeksler arasında en kötü performansı sergiledi.

FTSE 100 Endeksi, Birleşik Krallık piyasalarının tatilin ardından tekrar açılmasıyla yüzde 0.9 düştü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)