BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAMB Başkanı Draghi'den Türkiye mesajı!----

AMB Başkanı Draghi'den Türkiye mesajı!

AMB Başkanı Draghi'den Türkiye mesajı!
21 Temmuz 2016 - 16:34 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ekonomiye olan etkileri netleşmeye başladığında ek teşviği değerlendirebilecekleri sinyali verdi, Türkiye'ye dair yorum yaptı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi faiz kararı sonrası Frankfurt'ta düzenlenen toplantıda faiz oranlarının bir süre daha bu seviyede ya da daha düşük kalacağını söyledi. Draghi büyümeye yönelik risklerin aşağı yönlü olduğunu belirtti. Büyümeyi iç talebin desteklediğini söyleyen Başkan, toparlanmanın sürdüğünü belirtti. Enflasyonun önümüzdeki aylarda çok düşük kalacağını, ancak 2017 ve 2018'de yükseleceğini öngördü.

PİYASALAR BREXİT'E DİRENÇ GÖSTERDİ

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının (Brexit) toparlanmanın önünde bir zorluk olduğuna dikkat çeken Draghi, piyasaların bu şok nedeniyle yaşanan son volatiliteyi atlattığına vurgu yaptı. Draghi konuya dair "Brexit referandumunun ardından finans piyasaları artan volalite karşısında 'cesaret verici' direnç gösterdi. Varolan belirsizlikler nedeniyle Yönetim Konseyi ekonomik ve finansal gelişmeleri yakından izlemeyi sürdürecek" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ekonomiye olan etkileri netleşmeye başladığında ek teşviği değerlendirebilecekleri sinyali veren Draghi, "gerekmesi halinde yetkileri dahilinde tüm enstrümanları kullanabiliriz" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELER GÜVENİ ETKİLER"

Türkiye'deki gelişmelere dair de değerlendirme yapan Draghi, "Gelişmeler, Euro Bölgesi'nin ekonomik toparlanmasında önemli bir etki yaratmaz ancak Euro Bölgesi güvenini etkileyebilir" yorumunu yaptı.

Avrupa Merkez Bankası bugünkü toplantısında politika faizini % sıfırda, mevduat faizini % -0.4'te sabit tuttu. Banka aylık varlık alım miktarını ise 80 milyar euro'da bıraktı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)