BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlt-üst soy raporu ortalığı karıştırdı----

Alt-üst soy raporu ortalığı karıştırdı

Alt-üst soy raporu ortalığı karıştırdı
17 Şubat 2018 - 16:32 www.finansgundem.com

e-Devlet sorgulamasında göçmen olduğunu öğrenenler, AB üyesi ülkelerden çifte vatandaşlık almak için harekete geçti.

Milyonlarca vatandaş, geçtiğimiz günlerde e-devlette başlatılan ‘soyağacı sorgulama’ hizmetinden dedelerinin kökeniyle ilgili bilgiler elde etti. Bazı vatandaşlar aslında göçmen olmadığını, bazıları ise Bulgar ya da Boşnak göçmeni olduğunu öğrendi. Bunun üzerine özellikle Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkeler Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan ve Romanya göçmeni olduğunu öğrenen vatandaşlar, çifte vatandaşlık almak için harekete geçti. Bulgaristan, Bosna-Hersek, Makedonya ve Romanya çifte vatandaşlık veriyor. Yunanistan ise Mübadele Anlaşması gereği vatandaşlık vermiyor. Ancak annenin, babanın, dedenin, anneannenin ya da babaannenin ‘Yunan kimliği’ olan kişilere vatandaşlık yolu açılabiliyor.

BİZZAT MÜRACAAT

Çifte vatandaşlık almak isteyen kişiler bizzat kendileri ya da bu işi yapan hukuk büroları aracılığıyla ülkelerin Adalet, Dışişleri ya da İçişleri Bakanlıkları veya konsolosluklara başvuracak. Başvuru yaparken, gerekli belgelerin tercümesi yapılmış ve noter tasdikli olması gerekiyor. Bulgar göçmeni olduğunu öğrenen kişiler Bulgaristan Adalet Bakanlığı’na bağlı çalışan Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Dedelerinin Romen ve Boşnak olduğunu öğrenen vatandaşlar ise Bosna Hersek ile Romanya vatandaşlığı alabilmeleri için bu durumu kanıtlayan belgelerle ilgili konsolosluklara başvuracaklar. Makedonya vatandaşlığına başvurmak isteyenler ise gerekli evrakları tamamladıktan sonra İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapabiliyor. Vatandaşlık başvurusu reddedilen kişilerin, ilgili ülkede dava açma hakkı var. Bu kişilerin uluslararası platformlarda ya da Türkiye’de dava açma hakları bulunmuyor. (Türkiye Gazetesi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kralll18 Şubat 2018 09:51

    Bulgaristan 1979 göçmenlerini almıyor vatandaşlığa daha öncekileri hayatta almaz. boş hayal bence

  • Levent İlgili17 Şubat 2018 23:28

    İmkanın olan herkes Türkiye’den kaçmak istiyor. Nedeni ise belli. Akp iktidarı insanları fakirleştirdi. Yandaşlarını zenginleştirdi.

  • Türko17 Şubat 2018 19:45

    Avantacı ve fırsatçı milletiz vesselam, AB bizi kapıdan kovsa pencereden gireceğiz anlaşılan :)

  • Kuddisi17 Şubat 2018 17:55

    Cumhiriyetin ilk yıllarında yapılan nüfus sayımlarda anodoluda nerdeyse üçde biri kadar rum kökenli vatandaşımızın olduğu tesbit edilmiş.Yıllar boyunca nesiller karışmış.Anadolu bir çok medeniyete beşiklik yapmış Libyalılar etiler romalılar , Bizans ve Türkler kürtler araplar çerkezler rumlar .Yani binlerce yıl geriye doğru gittiğinizde soyumuzda kimler var kimler.Yani böyle bir arayış sapkınlık da olabilir.Irkçılık iyi bir şey değil herkes insan evladı , yaradılanı sev yaradandan ötürü , Mevlananın dediği gibi gel gel kim olursa ol yine gel.Böyle demekle tüm insanları soyları kucaklamıştır.Hangi ırk olursa olsun beş parmak iki kulak iki göz.Tüm insanlar deliye güler ölüye ağlar demekki tüm insanlar adem ile havvadan.Soyunuzu öğrenin ama saplantı yapmayın ırkçılık yapmayın.farklı ırklar elbette olacak bunlar hepsi bir mozaikin parçası.