BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank sendikasyon kredisinde son aşamaya gelindi----

Akbank sendikasyon kredisinde son aşamaya gelindi

Akbank sendikasyon kredisinde son aşamaya gelindi
24 Eylül 2018 - 17:14 www.finansgundem.com

Akbank'ın perşembe günü sendikasyon kredisi imzalayacağı iddia edildi

Piyasaların yakından takip ettiği Akbank'ın sendikasyon kredisinde son aşamaya gelindiği öğrenildi. Başarılı bir şekilde tamamlanması beklenen kredi anlaşmasının perşembe günü açıklanması bekleniyor. Akbank sendikasyon kredisinin başarıyla tamamlanacağı yönündeki haberlerin piyasada duyalmasından sonra borsada banka hisselerinde hızlı yükseliş dolarda da sert düşüş yaşandı. 

Bloomberg’ten Çağan Koç ve Aslı Kandemir’in haberine göre, çifte para birimli kredi, Akbank’ın 2017’de anlaşmaya vardığı bir yıllık 945 milyon dolar ve sonrasında ise 2 yıllık 205 milyon dolarlık anlaşmayı uzatacak. Görüşmeler gizli olduğu için isimlerinin kullanılmamasını isteyen konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, yeni krediyle ilgili görüşmeler henüz tamamlanmadı.

Ödeme artırıldı, faiz marjı yükseltildi

Kaynaklara göre, Akbank anlaşmayı uzatabilmek için hali hazırda geçen yıl ödediğinden daha yüksek pay ödemeyi teklif ettiğini ve aynı zamanda da 2 ay önceki teklife göre faiz marjını 75 baz puan artırdığını kaydetti.

Akbank, konuya dair yorum yapmayı reddetti.

Akbank’ın sendikasyon kredisi için vuracağı anlaşma, Yıl sonuna kadar toplamda 6 milyar dolarlık krediyi yeniden finanse etmek için yarışan Türk bankalarının ‘borçlanma yeteceği’ konusunda da fikir verecek. Bloomberg'e göre  anlaşma, Türk bankalarının TL’nin dolar karşısındaki değer kaybını körükleyen ABD yaptırımlarının ardından uluslararası borç piyasasından ne kadar kaynak sağlayabileceğini de gösterecek.

Akbank hisseleri, gün içinde yüzde 3.31 değer kazandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan25 Eylül 2018 11:14

    Yıl sonuna kadar 7 milyar doları bir senelik borç almak için uğraşıyoruz.Basit bir hesapla libor (%3) +1 %4 + komisyon eder.7 milyar doları bir sene borç almak için 280 milyon dolar faiz ve dolar açığı vereceğiz. Yani borcumuz bir senede en az 7,3 milyar dolar olacak bu sürdürülebilir olmasa gerek. Borç alamadığımız an yıkılırız.

  • Borsacı24 Eylül 2018 19:03

    Anlaşma gizli.

  • ?24 Eylül 2018 20:42

    Yani faizi o kadar yüksek ki açıklayamıyor....Öyle mi?Yada yalan haber mi?