BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank'tan rekor kar rakamı----

Akbank'tan rekor kar rakamı

Akbank'tan rekor kar rakamı
31 Ocak 2017 - 18:25 www.finansgundem.com

Akbank 2016 yılının 4. çeyreğinde 1 milyar 084 milyon TL net kâr elde etti.

Akbank 2016 yılı 12 aylık net karını 4.528.712 TL olarak açıkladı. Şirket geçen yılın aynı döneminde 
2.994.848 TL kar elde etmişti. Banka 4. çeyrek karı olarak 1.084.695 TL kar elde etmiş oldu.

Akbank 2016’da uygun koşullarda yurt dışından sağladığı 6,2 milyar dolarlık finansmanla ekonomiye desteğini artırarak sürdürdü

Genel Müdür Hakan Binbaşgil, Akbank’ın 2016 yılı finansal performansı için yaptığı açıklamada, “ Bankacılık sektörümüz, zorlu bir yıl olmasına rağmen 2016 yılında ekonomik büyümeyi destekleyecek güçlü sermaye yapısıyla sağlıklı sonuçlar elde etmeyi başardı. Bankacılık sistemimizin Avrupa standartlarına uyumlu olmasının teyidi de sektörümüz adına son derece olumlu ve önemli bir gelişmeydi. Biz de banka olarak oldukça başarılı bir yıl geçirdik, yüksek likiditemiz ve sağlam bilançomuzla büyümeye devam ettik. Aktiflerimizi bu yıl yüzde 17 büyüterek 294 milyar TL’nin üzerine çıkardık.” dedi.

2016 yılında Akbank’ın 6 milyar 202 milyon TL brüt karından 1 milyar 348 milyon TL vergi karşılığı ayırdığını belirten Binbaşgil, bankanın konsolide net kârını 4 milyar 854 milyon TL olarak açıkladı.

“Kredilerimizle ekonomimize sağladığımız desteği 219 milyar TL’ye çıkardık.”
Binbaşgil, Akbank’ın Türkiye ekonomisinin önemli aktörlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, “2016 yılında kredilerimiz 179 milyar TL’si nakdi kredi olmak üzere toplam 219 milyar TL’ye ulaştı. Reel sektöre olan desteğimiz özellikle dikkat çekiciydi. TL Ticari kredilerimiz yaklaşık sektörün iki misli, %26 oranında arttı. KOBİ’ler dahil ticari kredilerimizle 4,1 milyon kişi çalıştıran 321 bin şirkete ulaştık.” dedi.

“Aktif kalitemizi korumaya devam ettik.”
Bankacılıkta sağlıklı büyümenin önemli bir göstergesinin aktif kalitesi olduğunu belirten Binbaşgil, “Bu yılki başarılı performansımızı, yüzde 2,3 gibi sektör ortalamasının oldukça altında bulunan takipteki kredi oranımızla, aktif kalitemizi koruyarak gerçekleştirdik.” dedi. Binbaşgil, Akbank’ın genel kredi karşılıkları ile beraber takipteki kredilere yüzde 165 oranında karşılık ayırdığını kaydetti.

‘’Akbank Yatırım Hizmetleri daha ilk yılında büyük başarılara imza attı’’
Akbank’ın 2016’da mevduat tabanını başarılı bir şekilde geliştirdiğini söyleyen Binbaşgil, “Bu yıl yüzde 16 oranında artan toplam mevduatımız 174 milyar TL seviyesine ulaştı. Müşterilerimizin yatırımlarını güvenle değerlendirmeleri için iştiraklerimiz Ak Yatırım ve Ak Portföy’le beraber oluşturduğumuz Akbank Yatırım Hizmetleri daha ilk yılında büyük başarılara imza attı. Tecrübemiz, uzmanlığımız ve dijital bakış açımızla bu yıl 100 binden fazla müşterimizi Akbank Yatırım Hizmetleri’yle tanıştırdık.” dedi.

‘’Akbank Tek Durak Kurumsal Yatırım Bankacılığı başarılı bir girişimimiz oldu ’’
‘Akbank Tek Durak Kurumsal Yatırım Bankacılığı’nın başarılı bir girişimleri olduğunu belirten Binbaşgil “Ülkemizde de kurumsal müşteriler tek adımda hem kurumsal hem de yatırım bankacılığı hizmetlerimizden faydalanabilme imkanına kavuştu.” dedi.

“Ekonomimize yurt dışından 6,2 milyar USD fonlama sağladık.”
Akbank’ın yurtdışı borçlanmalarda da çok başarılı bir seneyi geride bıraktığının altını çizen Binbaşgil, “2016 yılında yaklaşık üçte biri uzun vadeli olmak üzere ekonomimize dışarıdan 6,2 milyar USD fonlama sağladık. Bankamıza ve sektörümüze olan güveni, Ağustos ayında 1,2 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredimizi %100’ün üzerinde talep toplayarak teyit etmiş olduk. Bu yıl ülkemizdeki yatırımlara en iyi koşullarda kaynak sağlamaya devam ederken, oluşturduğumuz yeni bir iş modeliyle yatırım finansmanına daha etkin çözümler üretmeye başladık.

“Orta ve Doğu Avrupa’nın en iyisiyiz.”
Binbaşgil, “Bankamız 2016’da birçok uluslararası kurum tarafından Türkiye’nin En İyi Bankası seçildi. Teknolojiye, insan odaklı gelişime, dijitalleşmeye dair yaptığımız çalışmaların takdir edilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yıl ayrıca, Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası unvanını alan ilk Türk bankası olmanın mutluluğunu yaşadık. Bu unvan hem Akbank, hem de Türk bankacılık sektörünün geldiği nokta açısından çok önemli. Biz ülkemizin geleceğine, potansiyeline inanıyoruz ve yatırımlarımızı artan oranda sürdürüyoruz. Genç ve dinamik nüfusumuz, ülkemizin en kıymetli varlığı. Türkiye’nin en iyileri arasındaki Akbanklılar da, bankamızın başarısının arkasındaki en önemli faktör. Çalışanlarımıza özverileri ve yüksek performansları; müşterilerimiz ve hissedarlarımıza Akbank’a duydukları güven için teşekkür ederim.” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bankaci02 Şubat 2017 19:03

    Kar gecen yila gore %50 artmis. Bakalim personele ne kadar zam yapacaklar? Calisan hakkini alabilecek mi?

  • Normaldir bu kar, az bile01 Şubat 2017 16:25

    Sermaye açığın varsa, bankadan alırsın o da kar eder. Vergisini veriyor, abuk kamu yatırımlarını finanse ediyor, daha ne olacak? "Faizsiz" kuruluşların karı ne olacak bakalım?

  • mehmet01 Şubat 2017 10:45

    Reel sektör kar etmeli ki insanlar iş bulsun, piyasa dönsün ev alsınlar insanlar sağlam eğitim alsınlar,... bankaların yüksek kar etmelerini toplumun gidişatı açısından olumlu bulmuyorum. REEL sektör sanayi esnaf Kobiler kar etmeli ayakta durmalılar.. Vesselam

  • Haram fıtratlarında var!!!!31 Ocak 2017 20:19

    Eyy müslümanlar hz peygamber hz kuran allah buyuruyorki faiz almakta vermekte haramdır!!!hz peygamber veda hutbesinde faizi ayaklar altına aldım demiştir!!!EYY MÜSLÜMANLAR KREDİ KARTI VE BANKALARDAN UZAK DURUN MÜSLÜMANLAR FAİZ ALMAZ VERMEZ CEHENNMEM AZABINDAN UZAK DURUN BANKALARIN KAPISINDAN BİLE GEÇMEK BİR MÜMİNE HARAMDIR!!Ordan aldığınız paraları hanenize sokmayın evlatlarınızın kursağından geçirmeyin haramı!!!

  • South Park 31 Ocak 2017 19:45

    Karlılık azaldı falan diye ağlaşıyorlar ama gene sağlam kar etmişler. Hem garanti hem Akbank.