BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD devi, bankaların el koyduklarını satacak----

ABD devi, bankaların el koyduklarını satacak

ABD devi, bankaların el koyduklarını satacak
10 Ekim 2014 - 06:47 www.finansgundem.com

Amerikan gayrimenkul devi Goldwell Banker, Türkiye’de bankaların çeşitli nedenlerle el koydukları atıl gayrimenkulleri de satacak

Nisan 2013’te Türkiye pazarına giren Amerikan Gayrimenkul devi Coldwell Banker, Türkiye’de bankaların el koydukları gayrimenkulleri de satmaya başladı. Şirketin altı ayda sattığı bankaların gayrimenkul miktarı 40 milyon lirayı buldu.

Dünya'nın haberie göre, yılda 6 milyar dolar komisyon geliri elde eden şirketin Türkiye ayağını ise Gata kökenli bir doktor olan Gökhan Taş yönetiyor. Türkiye’de 53 ofisle 15 şehirde faaliyet gösterdiklerini kaydeden Coldwell Banker Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, Türkiye’de konut, lüks konut, ticari gayrimenkul, proje alanlarında çalışmalara ağırlık vereceklerini aktardı. Ayrıca bankaların çeşitli nedenle el koyduğu atıl mülklerini satacaklarını da açıklayan Gökhan Taş, bunun ilk adımını Yapı Kredi’nin elindeki gayrimenkulleri satarak başlattıklarını söyledi.

Gökhan Taş, 6 ay içinde yaklaşık 40 milyon liralık mülk sattıklarını anlattı. Şu anda Türkiye’de bankaların el koydukları mülk oranının binde 4 olduğunu söyleyen Taş, ancak mortgage kredilerinin Türkiye’de kullanımının artmasıyla bu pazarın büyüyebileceğini dile getirdi. Taş, bu pazarda etkin olmayı hedefl ediklerini kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)