BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası AFD ile kredi sözleşmesi imzaladı----

Ziraat Bankası AFD ile kredi sözleşmesi imzaladı

Ziraat Bankası AFD ile kredi sözleşmesi imzaladı
02 Aralık 2014 - 15:53 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası tarım sektöründeki KOBİ’lerin modernizasyon projeleri için100 milyon euroluk finansman desteği sağladı

Ziraat Bankası, tarım sektöründeki hayvansal gıda işleyen KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile 3 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli 100 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bankamızın kaynak çeşitliliğini artırarak uzun vadeli ve uygun maliyetli finansman imkanlarını artırma stratejimizi sürdürüyoruz. 12 yıl vadeli olarak sağladığımız 100 milyon Euro’luk bu kaynak, hayvansal gıda işleyen KOBİ’lerimizin uygun maliyetli ve uzun vadeli kredilere erişimini kolaylaştırarak, modernizasyon yatırımlarının finansmanını sağlamak amacıyla kullanılacaktır. AFD ile yaptığımız bu ilk anlaşma yoluyla sağlanan işbirliğinin, bu projede sağlanacak başarı sonrasında farklı alanlara da taşınacağına inanıyoruz.” dedi.
Tarımın sadece üretimle sınırlı olmadığını ifade eden Aydın, çiftçinin ürettiği ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanmasını da kapsayan gıda zincirine ait her halkanın güçlenmesinin ülke ekonomisi için çok büyük önem taşıdığını belirterek, bu zincirde yer alan KOBİ’lerin desteklenmesinin hem çiftçinin ürününü değerlendirme imkânlarını artıracağını, hem de nihai tüketicinin bu ürünlere sağlıklı ve güvenli bir şekilde erişimini kolaylaştıracağını belirtti.

Aydın, söz konusu kredinin gıda sektörünün, birincil üretim hariç, hayvansal üretimle ilgili bölümlerinde, paketleme, işleme ve pazarlama gibi alanlarda faaliyet gösteren KOBİ`lerin hijyen ve çevre uygulamaları konusunda AB standartlarına ve Türkiye`de yürürlükte bulunan 5996 sayılı kanuna uyumlu hale gelmesini sağlayacak modernizasyon projelerine finansman sağlanması amacı taşıdığını bildirdi. Proje amaçları doğrultusunda yapılacak arazi, bina, ekipman ve maddi olmayan yatırım harcamalarının da finanse edilebileceğini belirten Aydın, kredinin en az %15’inin Kalkınmada Öncelikli Yörelerde kullandırılacağını, kırsal bölgelerde yatırım yapan KOBİ’lerin desteklenmesinin ve sağlıklı finansman yapısına kavuşturulmasının Ziraat Bankası’nın misyonuyla da örtüştüğünü sözlerine ekledi.
Proje kapsamında, 10-249 arasında çalışanı bulunan ve yıllık cirosu 2 milyon Euro ile 50 milyon Euro arasında, bilanço büyüklüğü 2 milyon Euro ile 43 milyon Euro arasında bulunan, mandıra, kümes hayvancılığı, kırmızı et, balık ve yem işleyen, paketleyen ve pazarlayan birincil üretim dışındaki KOBİ’lere finansman sağlanacağını belirten Aydın, kredilerin 12 ayı geri ödemesiz dönem olmak üzere en az 30 ay vadeyle yatırım projelerini finanse etmek amacıyla kullandırılacağını ve toplam kredinin %20’sini geçmeyecek şekilde işletme kredisi de kullandırılabileceğini ifade etti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)