Nıver Lazoğlu [email protected] Nıver Lazoğlu

Ünlü bilgisayarcının ‘gizli’ yüzü

24 Nisan 2017, 11:24 ---

Mahalle dokusunun hiç kaybolmadığı bir semt Nişantaşı, her ne kadar böyle bilinmese de. Bakkalı manavı kasabı kuaförü ve elbette vazgeçilmezi butikleri. Esnafın semt sakinleriyle aşinalığı kaybolmaya yüz tutan samimiyetler. Neyse ki  Nişantaşı' nda yaşatılıyor. 

Kapı önü sohbetleri, selamlaşmalar. 

Herkes daha bir samimi daha bir içten. 

Günde en çok aranılan özlenilen misali. 

Nişantaşı’nı Nişantaşı gibi yaşatanlarını ziyaretteyim. 

Büyük markaların dışında varolmaya çalışan kişiye özel kıyafetlerin satışa sunulduğu mağazalar. 

Semtin butikleri. 

Doria Butik’teyim.  

Güler yüzlü sevecen Özlem Akçay,  butiğin albenisi ve büyüsü içinde sıcacık karşılıyor. Aynı gülümseme koltukta oturan bir İstanbul Beyefendisi Hakan Vatan’dan da geliyor. Ayağa kalkıyor,  kendini tanıtıyor. 

İş dünyasının içinde varolanların duruşundan oldukça farklı bir sima. 

Öylesi güzel bir karşılama karşısında keyifliyim doğrusu. 

Kahve ikramı Özlem Akçay’dan  oh miss. 

Ordan burdan şurdan konuşurken, ortak tanıdıklar çıkıyor, teker teker kulaklarını çınlatıyoruz. 

Dünya küçük misali. 

Ardından öğreniyorum Hakan Vatan.

Ta ta tan Vatan…

Reklam sloganı kulakta asılı kalmış, ne başarı. Hakikaten hakkını vermek lazım. 

Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Vatan. 

Sohbetin koyuluğundan biraz da yüz bularak, röportaj yapma isteğini dile getiriyorum. İşin açıksası biraz da zorluyorum. 

Öyle kibar biri ki Hakan Vatan,  biraz da beni kurtarma adına ve yoğun ısrarlarıma karşı mütevazi tavrıyla evet diyor. 

Şimdi ortam daha da güzelleşiyor. 

'Nasıl olacak’ ki hadi bakalım diyor Hakan Vatan. Şirkette ilişkin abim röportaj veriyor, ben bu işlere bakmıyorum diyor. 

Biz de Doria’yı konuşuruz o halde. diyorum ve başlıyoruz. 

Meğerse sadece bilgisayar sektöründe büyük bir marka olan Vatan Bilgisayar işindeyken aynı zamanda tekstil sektöründe de 15 yıldır hizmet veriyorlarmış. 

Daha önce Talimhane”ydeymiş butikleri. Bir yıl önce Nişantaşı’na taşınmışlar. 

“Babam Artvinli, 1955 yılında İstanbul’a gelmiş. Yedek parça içinde çalışmaya başlamışlar. Aile şirketimizdi ben de burada çalıştım. Ardından 2000 yılında Vatan Bilgisayarı kurduk. Orada da abimle birlikte çalışmaya başladım. İktisat mezunuyum, İstanbul Üniversitesi’nde Parametri konusunda master yaptım. Her zaman giyime meraklıydım ve Talimhane’de hem kadın hem erkek giyimin satıldığı butiği açtım. Kişiye özel farklı tarz kıyafetlerin satışını yapıyorduk butiğimizde. Fransa’dan İtalya’dan İspanya’dan kıyafetlerin satışlarını yapıyoruz. Genel de mahalle dokusunun varolduğu yerlerde olmayı tercih ettim. Nişantaşı’nda daha yeniyiz ama butik olgusunu sürdürmeye çabalıyoruz. Ayrıca fiyat aralıklarımız da oldukça uygun diyebilirim. Aynı zamanda Vatan Bilgisayar’da çalışmaya devam ediyorum. Her iki işi bir arada götürmeye çalışıyorum. Ama Doria Butik daha çok hobi gibi diyebilirim. 

Mağazanın ismi Doria anlamı ne? 

“Kızımın ismi Aleyna, oğlumun ismi Doruk. Biz de Doria dedik her ikisinin isminden oluşturduk, kulağa hoş geliyor. 

Özel bir merakın yansıması butik olma olgusunu yaşatma merakı, özel bir hobi gibi. Seviyorum hem ismi hem bu dokuyu hem de kişileri mutlu ve özel kılmayı.”

Her iki işte olma boyutunu nasıl sürdürüyorsunuz? 

“Buralarda olmayı çok seviyorum. Yıllarca Cihangir’de oturdum ve Talimhane’deydim. Nişantaşı’nda ve butikte olmak beni mutlu kılıyor. Her gün 17.00’ye kadar Vatan Bilgisayar’dayım. Sonrasında buraya geliyorum. Cumartesi günü çoğunlukla burda geçirmeye çabalıyorum. Burada olmak müşteri demiyeyim misafirlerimizle ilgilenmek büyük keyif. Farklı ve özel kıyafetleri arayıp buluyorum sonra Doria da meraklılarıyla buluşturuyorum.” 

Öylesi mütevazi ki sohbet sırasında sorgusu devam ediyor Hakan Vatan’ın bunlar başarı öyküsü olur mu ki diye. 

Gülümsüyorum, Hakan Bey elbette başarılı. Kendi sahanızın dışında hobinizi bu kadar yıl sürdürüyor olabilmek. Üstelikte yavaş yavaş kapılarına kilit vuran butikler bu kadar çoğunluktayken, sürdürüyor olabilmek.

Türkiye de butik kavramı tam anlamıyla uygulanabiliyor mu? 

“Tekstil sektöründeki zincir mağazalar sonrası çok marka varlığını sürdürebilmek için çabalıyor. Butik kişiye özel hizmet sunan mağazalar, ekonomik koşullar gibi bir çok unsur etken. Elbette müşteri portföyü de önemli. Mağazanın dekoru farkındalığı sunumu ve ürünler çok önem arzediyor.” 

Hazır konu dekor demişken, çok sıcak bir o kadar farklı bir dekorunuz var. 

“Dekor konusunda çok titizim her şeyle bizzat ilgilendim. Duvardaki taşlar Çeşme Alaçatı taşları,  İspanya’dan sörf tahtasını taşıdım. Ortamın huzur vermesi çok önemli. Bunlarla uğraşmayı çok seviyorum ve meraklıyım.İlerki zamanlarda dekorunu yine benim yapacağım bir cafe açmayı amaçlıyorum.”

Sohbet esnasında mağazaya giren yabancı müşterilerle de ilgileniyor Hakan Vatan. Bu arada komşularda kahve ziyareti için uğruyor, bir kahve de Nişantaşı’nın halası Neziha Vurucu ile içiliyor. 

Evet nerede kalmıştık, başka bir saha da çalışmalar olacak mı diye soruyorum

“Aslında yeni bir işimiz daha var. Onunla çoğunlukla eşim Feryal Vatan ilgileniyor. Karşıda Capitol’de mağazamız var. Orada da çocuk giyimi ürünlerini satışa sunuyoruz. Çoğunlukla özel günler için özel kıyafetler. Markayı yeni kurduk, ismi Pretty Little. Hatta çok daha yeni Ordu’da da bir şubemiz oldu. Amacımız francesing verip Türkiye genelinde büyümek.” 

Saatler koyu sohbetin acı kahvesinde tatlı çikolatanın soft ortamında olunca hele de etrafı birbirinden şık ve özel kıyafetler olunca bir türlü bitmiyor. Evsahibesi diyeceğim çünkü kendinizi alışverişte değil kendi ortamınızda hissediyorsunuz. 

Son sorum biz bayanlara torpil şeklinde. Bu yaz ne giyeceğiz diyorum. 

“Genelde yaz ve kış sezonlarında kokteyle tanıtımını yapıyoruz müşterilerimize. Bu bizim için bir gelenek haline geldi. Çok da ilgi görüyor. Bu yıl ki yaz sezon tanıtımında yeşil tonlar çok öne çıktı. Aynı zamanda mavi, turkuazlar ve pastel tonlar moda. Kıyafetlerde nakışlar çok trend. Bu arada bol ve kısa pantollor çok ilgi görecek bu yaz sezonunda.”

Moda, tekstil, bilgisayar, dekor ha bu arada iyi bir okur ve tenis hobileri arasında Hakan Vatan’ın. İletişimin gücü ise en büyük silah sanırım. 

Size diyeceğim bir uğrayın Doria’ya  siz de tanışın ve siz de görün. 

Nişantaşı’nda Nişantaşı’na has butikte geçen hoş sohbetten bana kalanlar çok fazla.  

Buradan bir kez daha kocaman teşekkürlerimi iletiyorum Hakan Vatan’a beni geri çevirmeyip söyleşiyi kabul ettiği için. 

Üstelikte bu bize finansgundem.com’a özel verilen ilk röportaj...

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster