Ana SayfaYazarlarTim TroyYeni Dünya Penceresi

Gerçek Baba’nın mekanı kumaşçı oldu

09 Nisan 2018, 10:13 ---

1972 yapımı ilk Godfather – Baba filminde efsane bir sahne vardır. Bizim ve bizden eski jenerasyon erkeklerin herhalde hemen hepsi anımsar. Al Pacino’nun oynadığı Michael Corleone rakip mafya babası Sollozzo ve rüşvetçi polis komiserini bir İtalyan restoranında tabanca ile öldürür. Sahnenin çarpıcılığı şurada yatmaktadır. Yemek sırasında Michael bir ara lavaboya gider. Adamlarının daha önceden yerleştirdiği silahı tuvalet rezervuarının arkasından alır. Salona geri döndüğünde de doğrudan tetiğe basar. İşte bu ikonik sahne, filmde Manhattan’ın Midtown bölgesinde belirtilse de gerçekte Bronx’tadır.

Filmdeki sahne gerçek hayattaki ismi ile Louis Restoranı’nda geçmektedir. Film çekildikten kısa bir süre sonra restoran kapanır. Merak işte, yıllar sonra bu tarihi mekana şimdi yerinde ne var diye gittim. Karşıma fotoğrafta gördüğünüz Türkiye’de Eminönü’nde rastlayacağımız türden kumaş satan dükkan ve sahibi çıktı. Adam gayet nazik sıcak hoş sohbet birisi… İşine de söyleyecek lafım yok ama yine de içimden bir neslin hayalleriyle böyle oynanmaz duygusu geçti.

İşin tuhafı filmin yönetmeni Francis Coppola, kitaba sadık kalarak filmi Mario’s Restoranı’nda çekmek ister. Ancak restoranın sahibi “biz yemeklerimizle tanınmak istiyoruz, bir şiddet sahnesi ile değil” diyerek teklifi reddeder. İşte o restoran 90 yıldır ayakta iken bizim Baba’nın olay mekanı filmden kısa süre sonra kapanır bir daha da belini doğrultamaz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster