BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZimbabve'nin devrik başkanı Mugabe öldü----

Zimbabve'nin devrik başkanı Mugabe öldü

Zimbabve'nin devrik başkanı Mugabe öldü
06 Eylül 2019 - 08:25 www.finansgundem.com

2017 yılında yaşanan askeri darbe ile görevinden indirilen Zimbabve'nin eski devlet başkanı Robert Mugabe yaşamını yitirdi

1987 yılında oturduğu devlet başkanlığı koltuğunu 2017 yılının Kasım ayında yaşanan askeri darbeyle bırakan Robert Mugabe’nin yaşamını yitirdiği açıklandı. BBC, Mugabe ailesinden kaynaklara dayandırdığı haberde, Robert Mugabe’nin 95 yaşında öldüğü belirtildi.

30 yılı aşkın bir süredir ülkeyi yöneten Mugabe’nin sağlık sorunları olduğu ve Singapur’da yaşamını yitirdiği açıklandı.

Mugabe, 1960'dan itibaren Zimbabve'nin İngiltere'nin sömürge yönetimine karşı mücadelesine liderlik etmişti.

Beyaz azınlığın siyasi mücadelesi nedeniyle hapse attığı, dört yaşındaki oğlunun cenazesine gitmesine bile izin vermediği Mugabe taraftarlarının gözünde, eğitim seferberliğiyle, ülkedeki okuma yazma oranını Afrika'nın en yüksek ülkeleri arasına çıkaran bir kahramandı.

Karşıtları ise onu ülkeyi tek parti rejimiyle yöneten, toprak reformunu çok kötü idare eden, Zimbabve'yi büyük bir yoksulluğa sürükleyen ve iktidarda kalmak için her şeyi yapan bir lider olarak görüyordu.

Devrik lider, dünyada en uzun süre iktidarda kalan isimlerden biriydi ve ikinci eşi Grace ile birlikte ülkeyi yönetmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)