BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekci: Türk şirketlerden hesap soracağım----

Zeybekci: Türk şirketlerden hesap soracağım

Zeybekci: Türk şirketlerden hesap soracağım
02 Nisan 2018 - 08:42 www.finansgundem.com

Bakan Zeybekci Rusya ile Türkiye arasında yaşanan domates krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ile yaşanan "domates krizi"ni değerlendirirken, "İçerde bunu maalesef fırsat bilip de Türk şirketlerinden bu şekilde davrananlardan da tek tek hesap soracağım. Rus tarafı değil, Türk tarafını kastediyorum" dedi.

CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Nihat Zeybekci Rus-Türk ekonomik ilişkilerine de değindi.

"Çelik ile Hafta Sonu" programına konuk olan Nihat Zeybekci, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerdeki son durumu değerlendirdi. Bazı firmalara kısıtlamanın devam ettiğini belirten Zeybekci, bu durumu da yakın zamanda aşacaklarını ve vize serbestisinin de bu yıl içinde gelmesi gerektiğini belirtti.

Zeybekci, "Engellenmiş olan hiçbir ürün hiçbir sektör yok. Ama dolaylı kısıtlamalar var. Bunu Rus dostlarımıza da söylüyoruz. Sadece domates değil, buna sebze meyve diyelim. Firma kısıtlamaları yapıyorlar. Bunu kesinlikle kabul edilebilir bulmuyoruz. Dolayısıyla onların yaptıklarının aynısını biz de yaparsak bu epey bir rahatsızlık verir. Şimdi kendilerine de bunu söylüyoruz. Uyarıda bulunduk. Geçen haftalarda da bulunduk yeniden 8-10 şirket aldılar ama çok yaşanan olumsuzluklar var onların da hesabını soracağım. İçerde bunu maalesef fırsat bilip de Türk şirketlerinden bu şekilde davrananlardan da tek tek hesap soracağım. Tabii sizin (televizyon) aracılığınızla. Rus tarafı değil, Türk tarafını kastediyorum. Bazı ürünleri TIR başına 6 bin dolar aldığını ve kimlerin aldığını bunların hepsini de biliyorum. O fırsatçılara gereğini yapacağız. Ama bunlar neden oluyor? Çünkü böyle bir ortamın oluşmuş. Türk TIR'ları ile ilgili maalasef zorlayıcı önlemler devam ediyor. 2015 Kasım öncesindeki vize serbestisi ile ilgili o ortamın tekrar dönülmesine ilişkin beklentilerimiz devam ediyor."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)