BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiZeybekci Merkez'i yine eleştirdi----

Zeybekci Merkez'i yine eleştirdi

Zeybekci Merkez'i yine eleştirdi
25 Haziran 2014 - 08:52 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Merkez Bankası'nın kararı reel sektörün beklentilerin uzağında para piyasalarının yakınındadır" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez bankasının kararının reel sektörün beklentilerin uzağında para piyasalarının yakınında olduğunu söyledi.
Merkez Bankası dünkü toplantısında haftalık repo faiz oranını yüzde 9,50'den yüzde 8,75'e çekmişti.
Twitter üzerinden açıklama yapan Zeybekci, "Üreten, istihdam sağlayan, ihracat ve yatırım yapan reel sektör ile para piyasaları sektörlerinin beklentileri ve öncelikleri farklıydı. Merkez bankasının kararı reel sektörün beklentilerin uzağında para piyasalarının yakınındadır. Bu oranlar yatırım ve üretimi zorlaştırır." dedi. 
Zeybekci'ın attığı diğer twit'ler ise şu şekilde:
- Bu karar para piyasalarının faiz beklentisini desteklediği için Sıcak para girişiyle faize yatan para spekülasyon için uygun zaman bekler.
- Gerçek değerinde olması gereken TL için yüksek Faiz uygun değildir, kurları ithalat için cazip ihracat için engelleyici hale getirir.
- İhracat yaparak milli büyümeyi sağlayan özkaynagı yaratma fırsatlarını yüksek faizle oluşan aşırı değerli TL ile kaybeder ithalatla büyürüz.
- İthalatla büyüme devamlı olarak krize zemin hazırlayan cari açık balonlarından oluşan patlama zeminleri yaratır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)