BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekci: Kurdaki artış gerçekleri yansıtmıyor----

Zeybekci: Kurdaki artış gerçekleri yansıtmıyor

Zeybekci: Kurdaki artış gerçekleri yansıtmıyor
11 Nisan 2018 - 11:01 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz kurundaki rekor artışa ilişkin açıklamalarda bulundu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çarşamba günü İstanbul'da gerçekleştirdiği konuşmasında "Kurdaki durum Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmıyor" dedi.

Zeybekci, Türkiye GSYİH'sinin 2018 yılında OECD'nin en hızlı artanlar arasında yer alacağının altını çizdi.

Bakan Zeybekci, Türkiye ekonomisinin 2018'de yüzde 6'nın üzerinde büyüme kaydedebileceğini vurguladı.

PROJE BAZLI TEŞVİK

Proje bazlı teşvik sistemini değerlendiren Bakan Nihat Zeybekci "zayıf yanlarımızı fırsata çevirdik o da neydi? Cari açık. Cari açık veren alanlar ithalat yaptığımız alanlar...Tek tek terzi usülü her firma için farklı şey tasarladık. 23 proje için ayrı ayrı teşvikler verdik. " dedi.

Teşvik verilen şirketlerin hemen hemen tamamının yabancı yatırım veya yabancı ortaklı yatırım olduğunu belirtren Zeybekci "135 milyar TL'lik yatırım yabancı veya yabancı ortaklı, sermaye girişini önümüzdeki günlerde tetikleyici sonucu olduğunu da göreceğiz" ifadesini kullandı.

Zeybekci şu değerlendirmeleri yaptı;

BÜYÜME

"Öncü göstergeler ilk çeyrek büyümesinin beklentinin üzerinde olacağını gösteriyor. Yine %7'nin üzerinde bir rakam öngörülüyor.

2017 rekor yılıydı, 2018'de her sene ihracatta rekor kıracağız dedik ve her ay rekor kırıyoruz. 160'ı geçtik, yıl sonunda da 170 milyar doları aşacağız...Büyüme sürdürülebilir, öngörülebilir, dengeli bir büyüme"

"KUR HAREKETLERİ GERÇEKLERİ YANSITMIYOR"

"2017'de ihracatımızı %10.2 arttırdık, %7.4 büyüdük, 2018 beklentilerimiz ne? % 10 seviyesinde ihracatımız artacak, %35 seviyesinde turizm geliri artacak. Hizmet ihracatından gelirler 53 milyar dolar olacak. Hizmet ihracatında % 50 cari fazla veren ülkeyiz. Tüm bunlara bakınca Döviz girişiyle ilgili de problem yok...Yatırımlarla ilgili artan trendimiz var. Elimizdeki varlıklara bakınca fazlamız var. Dolayısıyla kurla ilgili spekülatif haberlerin tabanı yok, kurdaki hareketler Türkiye'nin gerçeğini yansıtmıyor.

Onun için kimse endişe etmesin. Müdahale etmemek lazım, piyasa kendi içinde bu seviyeyi oturtacaktır ve oturduğu seviye de doğru seviyedir"

ŞİRKETLERİN YENİDEN YAPILANDIRMASI

"Kurdan kaynaklı olarak bazı şirketlerin yeniden yapılandırmaya gitmelerine gelirsek, bunlar ekonomideki realitelerin içinde oldukça ekonomiye hiçbir zararı olmaz."

"ET FİYATLARIYLA İLGİLİ ETKİN MÜDAHALE OLACAK"

Enflasyonda en çok zarar gördüğümüz alan gıda. Et fiyatlarıyla ilgili Tarım Bakanımızla görüşmeleri bitirdik, etkin bir müdahalemiz olacak. Tarladan başlayarak sera üretimini öncekili yatırım olarak destek kapsamına aldık.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kars11 Nisan 2018 12:49

    yansıtıyo yansıtmıyo sonucta zamlar gelıyomu.

  • Halk11 Nisan 2018 12:36

    Kurdaki artış gerçekleri yansıtmaz, benzin fiyatları artmaz ama "güncellenir". 150binden fazla masum bir gecede imzalanan bir KHK ile hukuksuzca işten atılır, başka yerde çalışmalarına izin verilmez, açlığa mahkûm edilir. Öte yandan heryer zamla doluyken ve işsizlik alıp gitmiştir. Ama Aslında ülkemde herşey iyidir, doların petrolün ve işsizliğin artması filan hep üst aklın oyunudur falan filan. E yeter artık ya. Bit kere de sorumluluk alın. Ülkeyi 16 yıldır kılışdar yönetmiyor ki canım.

  • sarı11 Nisan 2018 12:27

    emeklıılere zam yapın zam nerden odenecek bu gelen zamlar.

  • sessiz bankacı11 Nisan 2018 11:32

    Yansıtmıyor deniyor da bu sabah akaryakıta gene zam geldi ? Yansımayan nedir ?

  • biri11 Nisan 2018 11:26

    bence de yansıtmıyor. normali dolar 5tl eura 6tl benzin 7tl.

  • Misafir11 Nisan 2018 11:08

    Elleri yanacak dememiş