BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekci: Ekonomi rahatlayacak inşallah----

Zeybekci: Ekonomi rahatlayacak inşallah

Zeybekci: Ekonomi rahatlayacak inşallah
10 Ağustos 2014 - 13:40 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Önümüzdeki birkaç hafta içinde Türkiye'de ekonomimizin biraz daha rahatladığı bir dönem başlayacak inşallah."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Önümüzdeki birkaç hafta içinde Türkiye'de ekonomimizin biraz daha rahatladığı, sistemin rahatladığı ve ülkemizde yatırım, istihdam, üretim yapılabilmesi, üreten insanların stok yapabilmesi için faizden kaynaklanan finansman maliyetlerinin normal seviyelere gelerek daha normal bir ticaret ve üretim ortamına geçebildiğimiz bir dönem başlayacak inşallah" dedi.

Zeybekci, Denizli'de oyunu kullanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtları.

Seçimlerin ekonomiye nasıl yansıyacağı yönündeki soru üzerine Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarından birinin seçimlerden önceki son iş günü Türkiye'nin kredi derecelendirmesiyle ilgili açıklama yapacağını bildirdiğini, bunu "anlamlı" bulduklarını ifade etti.

Bakan Zeybekci şunları söyledi:

"Bugüne kadar yaptığı, 30 Mart seçimlerinden hemen sonra nisanın ortalarında yaptığı değerlendirmelerde 'Türkiye'de siyasi istikrarsızlık olduğu, siyasi istikrarsızlıktan kaynaklanan kırılganlıklar olduğu' yönündeki açıklamalarından yola çıkarak yapacağı yorum ve açıklamaların siyasi, taraflı olacağını, Türkiye'nin gerçeklerini, yani büyümesini, istihdamın iyileşmesini, cari açığın yüzde 30 oranında daralmasını, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 70'lere yaklaşmasını yansıtmayacağını tahmin ettiğimiz için de geçtiğimiz hafta Moody's ile ilgili bir açıklama yaptık. Onlar da açıklamalarını önümüzdeki haftaya bıraktılar. Beklentilerimiz Türkiye'nin notunun yatırım yapılabilir seviyeden aşağıya gitmesi yönünde değil. Ama yapılacak olan eleştirilerde maalesef Türkiye'nin biraz böyle egemenlik sınırlarını aşan, demokrasisine, siyasete, yani milletin iradesi ile oluşan siyasete yorum yapan bir alana da gireceği endişesini hala taşıyoruz."

Bugünkü seçimlerde milletin iradesinin anlamlı şekilde, yoruma imkan vermeksizin sandığa yansıyacağını ifade eden Zeybekci, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki haftadan itibaren artık Türkiye için önümüze rahat bakacak bir dönem ortaya çıkıyor. Bundan sonra 2015 Haziran'ındaki genel seçimler bizim için artık rutine binmiş seçimler olacaktır. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Türkiye'de ekonomimizin biraz daha rahatladığı, sistemin rahatladığı ve ülkemizde yatırım, istihdam, üretim yapılabilmesi için, üreten insanların stok yapabilmesi için, faizden kaynaklanan finansman maliyetlerinin normal seviyelere gelerek daha normal bir ticaret ve üretim ortamına geçebildiğimiz bir dönem başlayacak inşallah. Önümüzdeki günlerden itibaren Türkiye'de her şeyin çok rahatlayacağını, siyasetin rahatlamasıyla beraber ekonomimizin de rahatlayacağını ve ekononimde daha akılcı değerlendirmeler yapılacağına inanıyorum."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)