BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZeybekçi düşen banka karları için ne dedi?----

Zeybekçi düşen banka karları için ne dedi?

Zeybekçi düşen banka karları için ne dedi?
11 Mart 2014 - 12:23 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, ocak ayı verilerine göre düşen banka kârlarının, tahmin edilemeyen ani hareketlerden kaynaklandığı ileri sürdü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bankacılık sektörü ocak ayı kâr rakamlarında yaşanan dalgalanmanın son dönemde ekonomide yaşanan ani hareketlerden kaynaklı olduğunu, mart-nisan aylarından sonra daha dengeli hale geleceğini düşündüğünü söyledi.

BDDK'nın dün yayımladığı verilere göre, bankacılık sektörünün ocak ayı net kârı, yıllık bazda ticari kârlardaki düşüş ve ayrılan yüksek provizyonlar nedeniyle yüzde 43.9 azalarak 1.42 milyar lira oldu.

İhracata Dönük Üretim Stratejisi (İDÜS) 8. Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Zeybekci sektör karındaki düşüşle ilgili olarak, "Ocak ayı rakamları itibariyle böyle bir dalgalanma yaşanması son dönemdeki ekonomideki tahmin edilemeyen ani hareketlerden kaynaklı. Kurun artışı da bunda önemli bir etken; ama mart, nisan ve ondan sonra da artık stabil hale gelen para ve faiz piyasalarıyla daha dengeli hale geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Zeybekci, "TCMB politikaları olumlu buluyoruz ama; faizin Türkiye'de yatırım, üretim, istihdam ve tüketim için olumlu bir enstrüman olduğunu düşünmüyoruz. Yüksek faizi Türkiye'nin menfaatleri için iyi görmüyoruz" diye konuştu.

Zeybekci, bakanlık olarak yatırımlar konusunda ellerindeki tüm politika araçlarını seferber etmiş durumda olduklarını da belirterek, "Öncelikli ihtiyaç duyduğumuz alanlarda, stratejik nitelikteki yatırımların hayata geçiş süreçlerinin hızlandırılmasının yatırım için ne kadar önemli olduğunu en iyi bilenlerdenim; süreçler hızlandırılmadığı sürece elde edeceğimiz sonuçlar sınırlı kalmaktadır" dedi üzerinde çalışılması gereken alanların arazi tahsisi ve çevresel süreçlerde yaşanan sorunlar olduğunu söyledi.

Stratejik ve büyük yatırımda tahsis edilen hazine arazilerinin bütün işlemleri tamamlanmış olarak teslim edilmesini sağlanması gerektiğini söyleyen Zeybekçi, yatırımcılara yatırım izni verilmesinin ardından DSİ, ÇED, orman alanları gibi konularda ortaya çıkan sorunların çözümü gerektiğini belirterek, "Bir yatırıma hangi bakanlık izin veriyorsa, diğer bütün izinleri de o bakanlığın vermesi lazım. Bence bu kurulda önce bunu niye yapamadığımızı, nasıl yapabileceğimizi tespit etmemiz gerekli" dedi.

Hükümet yetkilileri, İstanbul Yeni Havalimanı, İstanbul Üçüncü Köprü, Entegre Sağlık Kampüsleri gibi büyük projelerin yürütmelerinin yargı tarafından durdurulmasının, yatırımların tamamlanmasını engelleme amacı taşıdığını; ancak hedeflenen projelerin tamamının hayata geçirileceğini söylüyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğrucu davut11 Mart 2014 12:59

    demek ki bilançolarda faiz ve kur şoklarına karşı hiçbir önlem yok! Nerede Basel kuralları,risk yönetimi vs vs....