BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZenginlerin serveti 1.4 trilyon dolar eridi----

Zenginlerin serveti 1.4 trilyon dolar eridi

Zenginlerin serveti 1.4 trilyon dolar eridi
06 Temmuz 2022 - 12:41 www.finansgundem.com

Pandemi döneminde servetine servet katan dünyanın en zenginleri, piyasalarda yaşanan dalgalanmalardan ağır darbe alıyor.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en zengin insanlarının kayıpları büyüyor. 2022'nin ilk yarısında dünyanın en zengin 500 insanı 1,4 trilyon kaybetti. Son altı ayda bugüne kadar kaydedilen en büyük kayıplar yaşanıyor. Elon Musk'ın serveti 62 milyar dolaR, Jeff Bezos serveti 63 milyar dolar gerilerken Mark Zuckerberg'in serveti yarı yarıya azaldı.

Hükümetler ve merkez bankalarının pandemi sırasında benzeri görülmemiş ekonomik teşvikler uygularken , süper zenginlerin servetleri teknoloji yatırımları başta olmak üzere kripto paraların da etkisiyle rekor oranda arttı. Ancak kazançların büyük bir bölümü yılın ilk ayında neredeyse sıfırlandı.
Politika yapıcılar şimdi enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını yükseltiyor, resesyon korusu da borsalara satış olarak yansıyınca özellikle primli hisselerde sert düşüşler yaşanıyor.

2022'nin ikinci çeyreğinde Tesla, tarihinin en kötü çeyreğini kaydederken , Amazon.com teknoloji balonu döneminden bu yana en büyük düşüşü kaydetti .

Bu arada, dünyanın en zenginlerinin servetlerindeki azalış gelir dağılımındaki eşitsizliğe pozitif yönde yansımıyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Tesla'nın kurucu ortağı Elon Musk hala 208,5 milyar dolarla dünyanın en yüksek net değerine sahipken, Amazon'dan Jeff Bezos 129,6 milyar dolar net değerle ikinci sırada.

Fransa'nın en zengin adamı Bernard Arnault 128,7 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer alırken, onu 114,8 milyar dolarla Bill Gates takip ediyor.

Bu arada, Ocak ayında Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne tahmini 96 milyar dolarlık bir servetle giriş yapan kripto para birimi öncüsü Changpeng Zhao’nun serveti yaklaşık 80 milyar dolara kadar düştü.

Elon Musk'ın bir e-postası 16,7 milyar dolar kaybettirdi

 

Bill Gates: Kripto ve NFT sektörü büyük aptal teorisine dayalı

 

Avrupa'nın en zengini Bernard Arnault oldu

 

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos kulüp satın alıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)