BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZenginlerde işsizlik ödeneği alıyormuş----

Zenginlerde işsizlik ödeneği alıyormuş

Zenginlerde işsizlik ödeneği alıyormuş
06 Nisan 2013 - 07:41 www.finansgundem.com

Küresel kriz sırasında Amerikan hükümetinin işsizlik ödeneğinden, yıllık geliri 1 milyon doları aşanların da yararlandığı ortaya çıktı

Haber kuruluşu Bloomberg tarafından vergi kayıtları incelenerek yapılan habere göre işsizlik ödeneğinin 80 milyon dolarlık kısmından milyonerlerin yararlandığı, bu durumdaki yaklaşık 3 bin 200 kişiye ödeme yapıldığı anlaşıldı. Ödenekten yararlananların yüzde 20’sinin New York’ta yaşadığı belirlenirken, hatanın, ABD Çalışma Bakanlığı’nın güncel kayıtları dikkate almamasından kaynaklanabileceği kaydediliyor. Ödemelerin durdurulup ve geri alması için çalışmalar başlatıldığı, ancak şimdiye kadar sadece 5 kişiden tahsilat yapıldığı belirtiliyor.
Yılda 13 bin 500 dolar
2011’de kabul edilen yasayla, yıllık geliri 1 milyon doları aşan aile bireyleri kişisel, toplam yıllık gelirleri 2 milyon doları aşan karı-kocalar ise birlikte vergi beyanında bulunmak zorunda. Ancak Gelir İdaresi, bireysel mükelleflerin gelirlerini açıklamadığından, işsizlik ödeneği alan milyonerlerin saptanmasının zorluğuna dikkat çekiliyor. Bununla birlikte milyoner babasının yanında kalan üniversite öğrencilerinin de, çalıştıkları sürede bireysel vergi beyanında bulundukları, bu yüzden işsiz kaldıklarında ödenek alabildikleri bildiriliyor.
Yasaya göre işsizler, haftalık olarak ödenek alıyor. Eyaletlere göre alınan ödenekler değişebiliyor. New York’ta yaşayan bir işsiz 405 dolar, Mississippi’deki bir işsiz ise 235 dolar alabiliyor. Bu hesapla bir milyonerin, 2010’da ortalama 13 bin 590 dolar aldığı hesaplanıyor.

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)