BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZenginler yarışı kızıştı! Musk'ın yeri tehlikede, Huang gözünü zirveye dikti----

Zenginler yarışı kızıştı! Musk'ın yeri tehlikede, Huang gözünü zirveye dikti

Zenginler yarışı kızıştı! Musk'ın yeri tehlikede, Huang gözünü zirveye dikti
25 Şubat 2024 - 14:31 www.finansgundem.com

Nvidia'nın CEO'su Huang zenginlik sıralamasında yükselirken, Elon Musk'ın dünyanın en zengin insanı olma unvanı risk altında bulunuyor.

Teknoloji şirketi Nvidia'nın son çeyrekte beklenenden daha fazla kâr elde etmesinin ardından CEO'su Jensen Huang, dünyanın en zengin 20 kişisinden biri olma yolunda ilerliyor. Ancak, elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın ise zenginlik sıralaması belirsizlik içinde.

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın geliri, yapay zekâdaki patlamanın etkisiyle hızla yükseldi. Bu hafta, üst üste dördüncü çeyrekte de kazançlarını artıran şirket, satışlarını yıllık bazda 5 kat artırırken, vergi sonrası kârını ise 1,4 milyar dolardan 12 milyar doların üzerine çıkarak beklentileri aştı.

Çarpıcı sonuçlar Nvidia'yı cuma günü gün içi 2 milyar dolar değerine ulaştırarak Apple ve Microsoft'tan sonra en değerli üçüncü teknoloji şirketi haline getirdi.

Nvidia'nın değerinin cuma günü 2 milyar dolara çıkması, aynı zamanda S&P 500 endeksini 5 binin üzerine çıkararak yeni bir rekor seviyeye taşıdı.

Nvidia'nın rekor kârı CEO Jensen Huang'ın servetinin de hızla yükselmesine neden oldu.  Şu anda yaklaşık 70 milyar dolar değerinde olan 61 yaşındaki Huang, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde dünyanın en büyük 20 milyarderi arasına girmenin eşiğinde.

Bloomberg'e göre Huang'ın serveti cuma günü itibariyle 69,4 milyar dolar değerine yükseldi. Bu da onu dünyanın en zengin 21'nci kişisi yaptı. 

ELON MUSK'IN BAŞI DERTTEN KURTULMUYOR

Elon Musk için ise bu yıl pek de iyi bir başlangıç olmadı. Dünyanın en zengin insanı Tesla'nın değerinin düşmesinden X reklamverenlerinin kaçışına kadar uzanan pek çok sorunla karşı karşıya kaldı.

Yatırımcıların Çin'in kırılgan ekonomisi ve küresel elektrikli araç satışlarındaki potansiyel yavaşlama konusunda endişelenmeleri nedeniyle Tesla hisseleri yıl başından bu yana neredeyse yüzde 23 düştü. Tesla ayrıca dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olma unvanını Çinli BYD'ye kaptırdı. 

Business Insider'ın hesaplamalarına göre Tesla'nın hisse senetlerindeki düşüş bu yıl yaklaşık şirketin değerinden 188 milyar dolar sildi. Hisse senedi 192 doların biraz altında kapanarak cuma günü işlem kapanışında 600 milyar doların biraz üzerinde bir değere sahip oldu.

Tesla'nın değeri zirveden bu yana yarıdan fazla düşmüş olsa da hisseler son beş yılda neredeyse yüzde 900 artış gösterdi.

Yine de 2024'teki değer kaybı Tesla'nın "Muhteşem Yedili" grubundaki yerini riske attı. Şu anda Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i ve ilaç devi Eli Lilly'nin yanı sıra Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet, Amazon ve Meta'dan çok daha az değere sahip.

Musk'ın kendi serveti Tesla'daki yüzde 21'lik hissesine yakından bağlı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, elektrikli araç üreticisinin borsa mücadelelerinin bir sonucu olarak Elon Musk'ın kişisel serveti bu yıl yaklaşık 21 milyar dolar düştü. 

ABD yargısının, Musk'ın 55 milyar dolarlık maaş paketininin şirketin yönetim kurulu tarafından adil olmayan bir şekilde belirlendiği gerekçesiyle iptal etti.  X'teki reklam harcamalar ise 2023'te yüzde 54 düşüşle 1,89 milyar dolara geriledi. 

Tüm bu sorunların Musk'ın dünyanın en zengin insanı unvanını tehdit edebileceği belirtiliyor.

Servet yarışı kızıştı! Elon Musk kaybetti, Zuckerberg kazandı

 

Musk'ın başı çalışanlarla dertte: Tesla'da grev krizi!

 

Musk'tan müthiş iddia: Beynine çip takılan ilk insan düşünerek fareyi oynattı

 

Elon Musk: Beyaz Saray Ukrayna konusunda yalan söylüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)