BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy'in mektubunu çöpe attı!----

Zelenskiy'in mektubunu çöpe attı!

Zelenskiy'in mektubunu çöpe attı!
30 Mart 2022 - 12:29 www.finansgundem.com

Bu ay başında Ukrayna lideri Zelenski tarafından yazılan bir mektubu Rus oligark Roman Abromoviç'in, Putin'e götürdüğü iddia edildi. Putin duruma tepki göstererek Abramovich'ten Zelenski'ye mektubu çöpe atacağını iletmesini istedi.


The Times of London'da yer alan habere göre; Rus oligark Roman Abramoviç bu ayın başında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Abramoviç'in Moskova'daki görüşmede Putin'e Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin yazdığı bir mektubu ilettiği öne sürüldü.

Mektupta Zelenskiy'nin iki ülke arasında barış istediği belirtildi. Notta, ayrıca Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırmasıyla başlayan savaşı sona erdirmek için Zelenskiy'nin kabul edeceği şartlar sıralandı.

"ONA MEKTUBUNU ÇÖPE ATACAĞIMI SÖYLE"

Ancak, iddiaya göre Putin, Abramoviç’ten Zelenskiy’ye “notu çöpe atacağını” söylemesini istedi.

" YAPTIRIM LİSTESİNE ABRAMOVIÇ'İALMAYIN"

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde Zelenskiy'nin, ABD Başkanı Joe Biden'dan, Abramoviç'in "Rusya ile arabuluculuk yapabilir" gerekçesiyle yaptırım listesine alınmamasını istediği öne sürülmüştü.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde Rus milyarder Abramoviç'in Zelenskiy ile Biden arasındaki görüşmelerde konu edildiği aktarıldı.

Buna göre Zelenskiy, Putin'le arasında arabuluculuk yapabilme potansiyeli dolayısıyla ABD'den Abramoviç'i yaptırım listesine almamasını istedi. Beyaz Saray bunun üzerine yaptırım listesini hazırlayan Hazine Bakanlığına ulaşarak listede Abramoviç'in ve şirketlerinin yer almamasını sağladı.

AB ve İngiltere tarafından yaptırım listesine alınan Abramoviç'in ABD'nin yaptırım listesinde yer almamasının Zelenskiy'den Biden'a gelen bu taleple ilişkili olduğu kaydedilen haberde, Abramoviç'in halihazırda böyle bir arabuluculuk görevi üstlenip üstlenmediğinin ise bilinmediği belirtildi.

ABRAMOVİÇ DOLMABAHÇE'DEKİ GÖRÜŞMEYE KATILMIŞTI

Son olarak Abramoviç, dün İstanbul Dolmabahçe'de yapılan barış görüşmelerinde de görüldü. Kremlin'den yapılan açıklamada, Abramoviç'in heyetin resmi üyesi olmadan görüşmelere katıldığı bildirildi.

Rusya, Belçika'nın sınır dışı kararına karşılık verecek

 

Doğalgazda 'ruble' krizi: Putin blöf mü yapıyor?

 

Abramovich nasıl zehirlendi? İşte o sır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)