BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den 'şartsız' müzakere çağrısı----

Zelenskiy'den 'şartsız' müzakere çağrısı

Zelenskiy'den 'şartsız' müzakere çağrısı
30 Mart 2024 - 15:26 www.finansgundem.com

Ukrayna lideri Zelenskiy, Moskova ile Kiev arasındaki müzakerelerin, Ukrayna 1991 sınırlarına dönmeden de başlayabilme olasılığının bulunduğunu açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ilk kez, Ukrayna ordusunun ülkenin 1991 yılındaki sınırlarına ulaşmadan Rusya ile müzakere olasılığını dışlamadı.

Ukrayna lideri Zelenskiy’in CBS News televizyonuna verdiği röportajdaki ifadelerinden anlaşılacağı üzere, Moskova ile Kiev arasındaki müzakerelerin, Ukrayna 1991 sınırlarına dönmeden de başlayabilme olasılığı bulunuyor.

Zelenskiy, “Tüm topraklarımızı sadece askeri yollarla işgalden kurtarmamız gerekmeyecek. Eminim ki o (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) 2022’den bu yana ele geçirdiklerini kaybettiği zaman diyaloğa hazır olacak” diye konuştu.

Bu arada Kiev daha önce, Rus ordusunun Ukrayna’yı 1991 sınırları dahilinde terk etmedikçe müzakere sürecinin başlamasının imkansız olduğunu savunuyordu.

Kremlin: Kiev, müzakereler sırasında yeni jeopolitik gerçekliği dikkate almak durumunda olacak

Zelenskiy’in bu açıklamaları doğrultusunda Moskova’dan yanıt gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Sputnik’e demecinde Ukrayna liderinin Ukrayna liderinin Rusya ile müzakereler hakkında konuşurken yeni jeopolitik gerçekliği dikkate alması gerektiğini söyledi.

Peskov, “Özel askeri operasyonun başlangıcından bu yana jeopolitik gerçeklik tamamen değişti, hem Ukrayna’nın hem de Rusya Federasyonu’nun sınırları değişti. Bizim dört yeni idari birimimiz oldu ve bu göz ardı edilemez, bu elbette herkesin dikkate alması gerekeceği yeni gerçektir” açıklamasında bulundu.

Zaharova: Zelenskiy seçimlerden dolayı sinirli olduğu için Rusya ile müzakerelerden bahsetti

Zelenskiy’in açıklamasına bir yorum da Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan geldi.
Sputnik’e konuya ilişkin yorumunu paylaşan Zaharova, Zelenskiy’in yetkilerinin sona ermesinden endişe duyduğu için Rusya ile müzakereleri dile getirdiğini söyledi.

Zaharova ilgili soru karşısında, “Sinirleri gergin. Çok yakında seçimler var. Yoksa çok yakında seçim yok mu?” ifadelerini kullandı.(Sputnik Türkçe)

Rusya: Saldırının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna var

 

Rusya'dan Ukrayna’daki enerji merkezlerine saldırı

 

Ukrayna: Rusya füze saldırısı düzenledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)