BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinZarrab'ın ortağı böyle dert yandı!----

Zarrab'ın ortağı böyle dert yandı!

Zarrab'ın ortağı böyle dert yandı!
22 Ocak 2014 - 08:12 www.finansgundem.com

İran’daki iş ortağı Babek Zencani, İran ekonomisine 17 milyar Euro’dan fazla katkı sağladığını öne sürdü

İranlı işadamı Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) İran’daki iş ortağı Babek Zencani, BM ve ABD tarafından İran’a uygulanan ambargoyu delerek geçmişte İran ekonomisine 17 milyar Euro’dan fazla katkı sağladığını öne sürdü.

Hürriyet'ten İpek Yezdani'nin haberine göre, İran devletine ait petrol satışından elde edilen 2 milyar 60 milyon Euro’yu İran Petrol Bakanlığı’na ödemediği suçlamasının ardından Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin talimatıyla tutuklanan Zencani, Facebook sayfasında yayımladığı yazısında şöyle dedi:

MEMURLARI RAHATLATTIK

“Beni suçlayanlar bilmiyor mu ki Zencani, İran’da 1 doların 10 bin tümene (İran para birimi) çıkmaması için sisteme 17 milyar Euro’dan fazla katkı sağlamıştır? Ambargoyu bu şekilde delebilmemiz sayesinde İran’a bu paraların aktarılmasıyla binlerce memurun rahatlamasını sağladık. Eğer biz bu ambargoyu delmeseydik devletin hiç bir ekonomik tedbiri ve ümidi kalmayabilirdi. (…) Ayrıca herkes biliyor ki bunlar düne kadar Shell ve Total’e petrol satmak için yalvarıyorlardı…”

BİN BİR ŞEYLE İTHAM

Zencani, “İranlıların yegane petrolünü dışarıda özel şirketlere satıp İran’a döviz ve sermaye getiren bir insanı hapse atmak ve onu bin bir şeyle itham etmek reva mıdır?” diye yazdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)