BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZarrab dosyasında Çin'e mektup iddiası----

Zarrab dosyasında Çin'e mektup iddiası

Zarrab dosyasında Çin'e mektup iddiası
02 Mart 2014 - 10:48 www.finansgundem.com

17 Aralık operasyonunda tutuklanan ve önceki gün tahliye edilen Reza Zarrab'la igili şok bir iddia daha...

Bakan çocuklarına uzanan yolsuzluk operasyonu kapsamında önceki gün tahliye edilen Reza Zarrab ile ilgili dosyadaki ilginç bir evrak iddiasını Taraf gazetesi gündeme getirdi. Aysun Yazıcı imzalı habere göre, savcılık 17 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu soruşturmasının en önemli ismi olduğu iddia edilen Reza Zarrab’ın faaliyetlerini araştırmaya başladı. Dosyada, İçişleri Bakanlığı'nın İran uyruklu Reza Zarrab’ın Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan bankalarda iş yapabilmesi için, Çin’e referans mektubu yazdığı iddiaları yer alıyordu.

“GÜVENİLİR İŞADAMI”

İddiaya göre söz konusu mektupta “Zarrab’ın güvenilir ve itibarlı bir işadamı” olduğu ifade ediliyordu. Zarrab’ın, Çin’deki hayali işlemlerde kullandığı paravan firmaların bankalar nezdinde yaşadığı sıkıntıları gidermek amacıyla devreye bu mektubu soktuğu öne sürülüyordu. Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı’na yazı yazan savcı Celal Kara, böyle bir mektubun yazılıp yazılmadığını sordu. Alınan bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı’nın cevabı savcılığa ulaştı. Cevapta, Reza Zarrab’la ilgili Çin devletine böyle bir referans mektubunun yazılmadığının belirtildiği öğrenildi. Savcı Celal Kara, bir süre önce dosyadan alınmıştı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)