BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZarif: ABD daha fazla çocuk öldürsün diye İsrail'e hassas füze veriyor----

Zarif: ABD daha fazla çocuk öldürsün diye İsrail'e hassas füze veriyor

Zarif: ABD daha fazla çocuk öldürsün diye İsrail'e hassas füze veriyor
18 Mayıs 2021 - 05:51 www.finansgundem.com

İran Dışişleri Bakanı Gazze'ye yönelik ağır saldırılarını sürdüren İsrail'e 735 milyon dolarlık hassas güdümlü mühimmat satışına onay veren ve BMGK'da saldırıların durdurulması çabaları engelleyen ABD yönetimine tepki gösterdi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Amerikan yapımı mühimmatlar masum Filistinlilerin üzerine yağarken ABD daha çok çocuğu daha fazla 'hassasiyetle' öldürebilmesi için İsrail'e 735 milyon dolarlık başka 'hassas' füzeler daha veriyor." dedi.

Zarif, abluka altındaki Gazze'ye yönelik ağır saldırılarını sürdüren İsrail'e 735 milyon dolarlık hassas güdümlü mühimmat satışına onay veren ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) saldırıların durdurulması yönündeki çabaları engelleyen ABD yönetimine tepki gösterdi.

Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Amerikan yapımı mühimmatlar masum Filistinlilerin üzerine yağarken ABD daha çok çocuğu daha fazla 'hassasiyetle' öldürebilmesi için İsrail'e 735 milyon dolarlık başka 'hassas' füzeler daha veriyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin İsrail'in Filistin’deki saldırılarıyla ilgili BMGK'nın yapmayı planladığı ortak açıklamayı da engellemesine işaret eden Zarif, "ABD, muhtemel en hafif BMGK açıklamasını dahi engelliyor. İsrail ve destekçisi çirkin yüzlerini gösterirken dünya izliyor." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’in Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yönelik şiddetiyle başlayan gerilim, bir haftadan uzun süredir Gazze’ye yönelik hava saldırılarıyla devam ediyor.

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 61'i çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 212 kişi yaşamını yitirdi, 1400 kişi yaralandı. Yine İsrail güçlerinin 10 Mayıs'tan bu yana Batı Şeria'da düzenlenen Gazze'ye destek gösterilerine müdahalesinde de 20 kişi yaşamını yitirdi.

Bir taraftan çatışmalardan kaygı duyduğunu ifade eden ABD yönetimi, diğer taraftan İsrail’e "kendini savunma hakkı" bahanesiyle destek vermeye devam ediyor.

ABD yönetiminin, Gazze’ye yönelik saldırılarından kısa süre önce İsrail’e 735 milyon dolarlık hassas güdümlü mühimmat satışına onay verdiği ortaya çıkmıştı.

BMGK'nın Filistin’deki olaylar nedeniyle yapmayı planladığı ortak açıklamalar da iki kez ABD tarafından engellenmişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.18 Mayıs 2021 07:30

    TEVRATTA DA DİNA ŞEKEMLİLER KISSASINDA YAKUP/İSRAİL'IN OGULLARININ DİNA İLE EVLENMEK İSTEYEN ŞEKEM İLE BABASI HAMOR VE KABİLESİNİN SÜNNET ŞARTINI YERİNE GETİRMELERİNE RAĞMEN SÖZLERİNDE DURMAYAN DİNA'NIN ERKEK KARDEŞLERİ (YUSUF HARİÇ) TARAFINDAN KATLEDİKLERİ MALLARININ DA YAĞMALANDIĞI YAZILIDIR ŞİMDİ DE BİNLERCE YILDIR O TOPRAKLARDA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLERİN CANLARINI ALIYOR ARAZİLERİNİ DE YAĞMALIYORLAR YÜZLERCE YILDIR DEĞİŞEN BIRŞEY YOK