BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZam teklifi az geldi salonu terkettiler!----

Zam teklifi az geldi salonu terkettiler!

Zam teklifi az geldi salonu terkettiler!
15 Ağustos 2015 - 07:45 www.finansgundem.com

Hükümetten istedikleri zam teklifi gelmeyince durumu protesto eden Memur-Sen heyeti, toplu sözleşme görüşmesinin yapıldığı salonu terketti

Zam görüşmeleri için Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla da biraraya gelen memurlar, hükümetten istedikleri zam önerisini alamadı. Kamu İşveren Heyeti, 2016 için 4+4, 2017 için 3+3 zam önerisinde bulundu. Teklifi beğenmeyen Memur-Sen, toplantı salonunu terketti.

Milliyet'in haberine göre, Toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde hükümetin teklifini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “2016’nın her iki yarısında 4+4, 2017’nin her iki yarısında ise 3+3 oranında artış yapılmasını ve bu artışların enflasyonun altında kalması halinde ise bir sonraki dönemin başında bu enflasyon farklarının ödenmesini teklif ediyoruz” dedi. Gelecek hafta içerisinde uzlaşmanın sağlanacağını ümit ettiğini ifade eden Çelik, taraflar arasında anlaşmanın sağlanamaması halinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu ile ilgili sürecin başlayacağını hatırlattı.

Bakan da çıktı

Memur-Sen Genel Başkanı ALİ YALÇIN, önerilen zam oranını kabul edilebilir bulmadıklarını belirterek, “Kamu İşveren Heyeti’nin, teklifi tekrar müzakere edip masaya getirmesini istiyoruz. Bu teklife, refah payı ile taban aylık zammı da eklenmelidir” dedi. Toplantıyı ‘bugün için’ bitirmeyi uygun bulduklarını belirten Yalçın ile Memur-Sen heyeti daha sonra salondan ayrıldı. Yalçın, “Kamu-Sen ve KESK anlaşmış gibi masaya çakılıp kalmışlardır. Bize Kamu İşveren Heyeti ile danışıklı dövüş suçlaması yapanların masadan kalkmaması kimin danışıklı dövüş yaptığını da göstermiştir” dedi.

10+10 beklentisi

Memur-Sen’in ardından Bakan Çelik ve bürokratların da salondan ayrılmaya başlaması üzerine KESK Genel Başkanı Lami özgen, salondan ayrılan Bakan Çelik’e tepki gösterdi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk da, “Sayın Bakan basının huzurunda ve bizim önümüzde zayıf zam teklifi açıklamaz diye düşündük. Herhalde ‘yüksek bir teklifle 10 artı 10 gibi yüksek bir teklifle gelecek’ diye düşündük ama Sayın Bakan yine yapacağını yaptı. Sayın Bakanı kınıyorum. Burada bir film dönüyor ama henüz ne olduğunu anlayamadık” dedi.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise toplu sözleşme görüşmelerinde sürecin devam ettiğini hatırlatarak, zam önerisinin nihai karar olmadığını, müzakerelerin ardından bu oranın değişebileceğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)