BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZafer Çağlayan yine Merkez'e yüklendi----

Zafer Çağlayan yine Merkez'e yüklendi

Zafer Çağlayan yine Merkez'e yüklendi
03 Mayıs 2013 - 14:06 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Çağlayan,"PPK'nın faiz indirimi doğru bir adımdı, bir adım daha bekliyorum" dedi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ilk etkilerini tahvil piyasasında gösterdiğini belirterek, "Gösterge tahvil faizi yüzde 5'in altına inerek rekor kırdı, tarihinin en düşük düzeyini gördü" değerlendirmesinde bulundu.
Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, istikrarlı ekonomi, politik duruş, terör sorunundaki gelişmelerle Türkiye ekonomisinin "güzel günler geçirdiğini ve geleceğin ne kadar parlak olacağının işaretlerini" verdiğini kaydetti.
Merkez Bankasının geçen ay yaptığı faiz indiriminin, ilk etkilerini tahvil piyasasında gösterdiğini bildiren Çağlayan, "Gösterge tahvil faizi yüzde 5'in altına inerek rekor kırdı, tarihinin en düşük düzeyini gördü" ifadesini kullandı.
Yıllık Faiz oranlarının 10 yıl önceki aylık faiz oranları seviyesine gerilediğine işaret eden Çağlayan, Türkiye'nin yüzde 80-90 faizle borçlanan bir ülkeden, imrenilerek bakılan ekonomiye dönüştüğünü, 2002'de 9 ay vade ile borçlanan Hazine'nin, şimdi 68 ay vade ile borçlandığını belirtti.
"PPK'dan bir adım daha bekliyorum"
Hazine'nin borçlanma vadesindeki uzamanın Türkiye ekonomisi ve siyasetine güvenin göstergesi olduğunu ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:
"Avrupa başta olmak üzere dünya ekonomisindeki sorunlar, bizi de etkiliyor olsa da dünyadan pozitif yönde ayrışmış durumdayız. Dün Avrupa Merkez Bankasının yaptığı faiz indirimi, bu sabah Hindistan'ın yaptığı faiz indirimi de uluslararası piyasaları etkiliyor. İtalya ve İspanya tahvil faizlerinde de bir düşüş görüyoruz.Ancak bu ülkelerden farklıyız. Onlar sorunlarına çözüm bulma umuduyla bir iyileşme gösterirken, biz mevcut iyi durumumuzdaki iyileşmelerin meyvesini topluyoruz."
"Ekonomide ısınma riski görünmüyor"
Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun (PPK) faiz indiriminin doğru bir adım olduğunu ve bir adım daha beklediğini bildiren Çağlayan, bugünkü enflasyon verilerinin de bunu desteklediğini, faizler indikçe ekonominin enflasyon yaratmayan bir canlanma göstereceğini belirtti. Çağlayan, "Bunun ayarını Merkez Bankası yapar ama ortadaki net resim şu: Faizler iniyor olmasına rağmen ekonomimizde bir ısınma riski görünmüyor" değerlendirmesinde bulundu.
Yakında mutlaka bir not artışı beklediğini kaydeden Çağlayan, Türkiye'nin bunu hak ettiğini her alanda gösterdiğine dikkati çekti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)