BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYüzde 70'i yabancıların oldu----

Yüzde 70'i yabancıların oldu

Yüzde 70'i yabancıların oldu
17 Mayıs 2013 - 12:41 www.finansgundem.com

İstanbul Mecidiyeköy'de yapılan Quasar İstanbul evleri yabancılar tarafından kapışıldı

İsviçreli yatırım fonu Viatrans ile Türk ortağı Meydanbey, İstanbul Mecidiyeköy’deki eski Likör Fabrikası arazisi üzerinde otel, konut ve ofis projesi Quasar İstanbul’u inşa ediyor.
Viatrans’ın yüzde 97 hisseye sahip olduğu ortaklık, arsa sahibi Emlak Konut GYO’nun hasılat payını peşin ödeyerek arsa ve projenin tek sahibi oldu. Paylaşım modelinden çıkan firma 70 milyon dolar ekstra yatırımla daha lüks rezidanslar yapma kararı aldı. Dün yapılan sohbet toplantısında konuşan Viatrans İcra Kurulu Üyesi Haydar Özkan, hasılat paylaşım modeliyle aldıkları projede istedikleri lükste projeyi hayata geçirebilmek için Emlak Konut’a taksitle ödemeleri gereken payı peşin ödeyerek arsayı satın aldıklarını söyledi. Haydar Özkan, “İç mekanlara harcanan para inşaat bütçesi içinde çok ciddi paya sahip. İstediğimiz konfor için neredeyse her kat bahçesine ekstra 16 milyon dolar harcamamız gerekiyordu. Ancak gelir paylaşımı modelinde bu yatırımlar, 32 milyon doların fiyatlara yansımasına neden oluyor ve istediğimiz modele ket vuruyordu.” dedi. Projede 70 milyon dolar ek yatırım planladıklarını belirten Özkan, “Bu yatırımlarla 10-15 yıl sonra marka vizyonumuza yakışan güçlü bir markanın doğuşunu sağlamış olacağız. Yoksa ticarette akıllı iş yapmadık. Buraya yatırdığımız parayla 7 şantiye 3 ihale alabilirdik. 500 milyon İsviçre Frangı yatırım yaptık. Bu bir yılda Türkiye’ye gelen yabancı yatırımın yüzde 3’üne denk geliyor.” dedi.
Haydar Özkan, Mart 2013’te satışa çıkan projedeki dairelerin önümüzdeki eylül ayına kadar yüzde 15’inin satışını bitirmeyi planladıklarını, bunların da yüzde 70’ini yabancıların almasını beklediklerini söyledi. Fairmont otelinin bulunduğu konutlara ciddi yabancı talebi geldiğini belirten Haydar Özkan, “Singapur, Katar, İsveç ve BAE gibi ülkelerden ilgi var. Biz Fairmont’a yüzde 30 yabancı bekliyorduk, ancak bu oran yüzde 50’nin üzerine çıkacak. İlk yüzde 15’lik bölümdeki satışların yüzde 70’i yabancıya olacak.” dedi. Metrekaresi 5.900 dolardan satışa çıktıklarını belirten Özkan, şu anda fiyatların 6.600 dolara çıktığını söyledi. Quasar İstanbul’da 116 ile 518 metrekare arasında değişen 257 konut, 58 ofis, 4 kafe ve 17 mağaza yer alacak. Projenin arsa alanı 23.700, inşaat alanı 189.620, satılabilir alanı 58.787 ve yeşil alanı 14.223 metrekare.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)