BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Yusufeli Barajı'nda son 4 metre----

Yusufeli Barajı'nda son 4 metre

 Yusufeli Barajı'nda son 4 metre
19 Ocak 2021 - 11:23 www.finansgundem.com

Tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın gövdesinin tamamlanmasına 4 metre kaldı.

Türkiye içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde yapımına devam edilen Yusufeli Barajı ve HES projesi inşaatı sürüyor.

275 metre gövdeli ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda, 558 megavat kurulu güce sahip santral ile 2,5 milyon insanın elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

110 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 50 metre santral binasının beton imalatında sona gelindi Yerin altında. Türkiye'nin öz kaynakları ile inşaat Türk mühendisler inşa edilen baraj projesinde, 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Barajda şu ana kadar ise 3,95 milyon metreküp beton örneği. 2021 yılında devreye girmesi planlanan projede gömülmesine 4 metre kaldı.

Meteoroloji uyardı! Doğu'da kar batıda don

 

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat artırıldı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dd19 Ocak 2021 14:06

    Dosta düşmana karşı insan. Vatanını kötüler,Mi?. Chp ye oy verenler . Gelecek nesillere kötülük yapmış olurlar. Aklınızı başınıza alın sakın ha.......

  • Nedim19 Ocak 2021 12:19

    Kripto  Kemal!   durmak yok fitneye devam!  Kötüle kötüleyebildiğin kadar!   Bunların yalanlarına  matbaalar bile yetişemez oldu.  Bu Kripto nun  son yalanı chp  muhafazakar bir partidir.  Başörtüsü sorununu biz çözdük oldu.  Sen neymişsin be abi!  2 ay dolmak üzere partideki tecavüz taciz olayları üstü örtülecek gibi değil.  Fakat bunlar delil karartma peşinde.   Bunlar kadar aşağılık insan olamayan primatları başka yerde göremezsiniz.