BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan Türk vatandaşlarına vize jesti----

Yunanistan'dan Türk vatandaşlarına vize jesti

Yunanistan'dan Türk vatandaşlarına vize jesti
07 Aralık 2023 - 12:40 www.finansgundem.com

Yunanistan, Türk vatandaşlarına Türk kıyılarına yakın 10 adaya 7 günlük turist vizesi uygulamasını tekrar başlatmak için Avrupa Birliği Komisyonu'ndan izin aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik resmi bir ziyaret için Yunanistan'a gitti. Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, uzun süreli gerginlik döneminin ardından başlattıkları normalleşme kapsamında en önemli adımı bugün Atina’da atacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina ziyareti öncesi Yunanistan merkezi Kathimerini gazetesine verdiği röportajda, “Karşılıklı iyi niyet temelinde diyalog yoluyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” açıklamasında bulundu.

Görüşmelerde ortak deklarason ve ekonomi, sağlık, eğitim, göç ve turizm de dahil olmak üzere pek çok alanda anlaşmalar imzalanması bekleniyor.

Reuters’ın haberine göre; Yunanistan, Türk vatandaşlarına Türk kıyılarına yakın 10 ada için 7 günlük turist vizesi uygulamasını yeniden başlatmak için Avrupa Birliği Komisyonu’ndan izin aldı. Reuters’a konuşan yetkililer, Yunanistan tarafının iyi niyet göstergesi olarak bu adımın ziyaret sırasında duyurulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in başkanlıklarında ve ilgili bakanların katılımıyla Atina'da düzenlenecek Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında, Türkiye-Yunanistan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında yapılacak görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra mevcut bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Ziyaret kapsamında ayrıca, ikili ilişkilerin hukuki altyapısını güçlendirmeye yönelik çeşitli anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da planlanıyor.

Erdoğan'dan Yunanistan'a enerjide iş birliği çağrısı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türko07 Aralık 2023 20:31

    7 gün 7 gece misali kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyor komşu yunanlı işini bilir araptan ortadogudan kurtulduğumuz cagdaşlıga adım attıgımız anda böyle uyduruk ülke insan onurunu zedeleyen vize denen ayrılıkçı pislik işlemlerden kurtuldugumuz andır Oan

  • Realite07 Aralık 2023 12:51

    En ufak önemi yok sadece ticari yunanlılar sermaye gelsin sömürelim enayilerden döviz gelsin herşeyin farkındalar asla normal ülkeye dolaşım Avrupa şengen vizesi vermezler yüzlerce müracaatın bircogunun işlemler için verdiği paralar yanmakta