BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan doğalgaz anlaşması----

Yunanistan'dan doğalgaz anlaşması

Yunanistan'dan doğalgaz anlaşması
29 Eylül 2022 - 17:29 www.finansgundem.com

Yunanistan, Rusya'dan temin edilen doğalgazda kesinti veya kısıtlama ihtimaline karşı Fransız enerji şirketi TotalEnergies ile sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) temini için anlaşma imzaladı.

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, anlaşma, ülkedeki doğalgaz yeterliliğini sağlanması ve Rus doğalgazından kademeli olarak bağımsızlaşmanın gerçekleşmesi amacıyla yapıldı.

Yunanistan Kamu doğalgaz Şirketi (DEPA) ile TotalEnergies arasındaki anlaşmanın tüm Avrupa'da fiyatların arttığı, tüm kıtada elektrik temini ve ısınmada kısıtlamalara gidilebileceği korkusunun var olduğu bir ortamda yapıldığı vurgulandı.

Yunanistan'ın ithal ettiği doğalgazın yüzde 70'inden fazlasının elektrik üretimi için kullanıldığına işaret edilen açıklamada, Rusya'nın doğalgaz temininde kısıtlamaya gitmesi halinde bile ülkenin enerji ihtiyacının bu şekilde karşılanacağı savunuldu.

Kasım 2022-Mart 2023 döneminde geçerli olacak anlaşma, beş ay içinde toplam 10 TWh'ye karşılık gelecek doğalgazın iki LNG gemisiyle Yunanistan'a teminini öngörüyor.

Türkiye'nin ham petrol ve doğalgaz ithalatı azaldı

 

Kuzey Akım'da yeni bir gaz sızıntısı tespit edildi

 

Almanya'nın gaz frenleme maliyeti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)