BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'da hükümet krizi----

Yunanistan'da hükümet krizi

Yunanistan'da hükümet krizi
21 Haziran 2013 - 08:57 www.finansgundem.com

Yunan Kamu kanalı ERT'nin geleceği koalisyonu böldü...

Yunanistan'da kapatılan devlet  televizyonunun yeniden açılması konusunda anlaşmaya varılamaması üzerine, Antonis Samaras başkanlığındaki hükümetin küçük ortağı Demokratik Sol partisinin koalisyondan ayrılabileceği bildiriliyor. Devlet kanalı ERT'nin geçen hafta aniden kapatılmasına tepki gösteren solcu milletvekilleri, bugün yapacakları toplantıda Samaras'la birlikte yola devam edip etmeme kararı alacaklar. Samaras ise Demokratik Sol olmadan da hükümeti sürdürmeyehazır olduğunu söyledi ve ülkeye kurtarma yardımı verenkreditörlerin istediği kamu sektörü reformlarının gerçekleştirileceğini yineledi. Samaras dün televizyonda yayınlanan konuşmasında, "Başladığımız gibi yola birlikte devam etmeyi isterim ancak olmazsa ben başka bir yola da girebilirim" dedi.
"Hedefimiz ülkeyi kurtarma çabalarımızı sonuna ulaştırmaktır.Hep iktidarda dört yıl kalmayı amaçlıyoruz. Demokratik Sol'undesteğini alacağımızı umarım."
Samaras'ın Yeni Demokrasi Partisi ve diğer ortağı olan Sosyalist PASOK'un 300 sandalyeli parlamentoda 153 üyelik bir çoğunlukları var. Bu nedenle hükümet ayakta kalsa bileDemokratik Sol Parti'nin ayrılması için ciddi bir darbeolabilir.Samaras'ın 10 gün önce "israf ve ayrıcalıklar yuvası" olduğusuçlamasıyla ERT'yi aniden kapatması iki koalisyon ortağındanolduğu kadar işçi sendikaları ve gazetecilerden de tepkiçekmişti. Önceleri ERT'yi yeniden açmayı reddetmesine rağmen Samarasdaha sonra işten çıkarılan 2,600 kişiden 2,000'ini yeniden işealmayı önerdi ancak PASOK'un kabul ettiği bu öneriyi Demokratik Sol reddediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)