BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan'da hava olumlu----

Yunanistan'da hava olumlu

Yunanistan'da hava olumlu
05 Temmuz 2013 - 07:59 www.finansgundem.com

Yunanistan yardım görüşmeleri konusunda iyimser hava estiriyor

Yunanistan Maliye Bakanı dün yaptığı açıklamalarda uluslararası kreditörleri temsil eden toryka heyeti ile yapılan görüşmelerde önümüzdeki hafta yapılacak olan euro bölgesi maliye bakanları toplantısına kadar sonuca varılabileceğini belirtti. Euro bölgesi maliye bakanları bu toplantıda Yunanistan'a yönelik yardım paketi kapsamındaki dilimin serbest bırakılıp bırakılmayacağına karar verecek.
Yunanistan hükümeti 8.1 milyar euro tutarındaki bu yardım dilimini alabilmek için troyka heyeti ile görüşmelerinde zamana karşı yarışıyor. Ancak bu görüşmeler son bir kaç gündür Yunanistan'ın kamu kesimi çalışanlarının sayısını azaltması konusunda tıkanmış görünüyor. Bu konu geçtiğimiz ay neredeyse Yunanistan'ın koalisyon hükümetinin devrilmesine neden oluyor.  
Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras, toryka heyeti yetkilileri ile dün 3 saat boyunca yaptığı görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada "Bütün konularda ilerleme sağlandı. Görüşmeler bugece, yarın ve yarından sonraki gün ve Pazar günü de devam edecek gibi görünüyor. Pazartesi gününe kadar bir siyasi anlaşma sağlanacağını düşünüyorum" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)