BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan, Çin'le milyar dolarlık anlaşma imzalamayı bekliyor----

Yunanistan, Çin'le milyar dolarlık anlaşma imzalamayı bekliyor

Yunanistan, Çin'le milyar dolarlık anlaşma imzalamayı bekliyor
11 Kasım 2019 - 09:04 www.finansgundem.com

Yunanlılar 10-12 Kasım tarihleri arasında ülkelerini ziyaret edecek olan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'i bekliyor.

Geçen hafta Fransa ile yaklaşık 15 milyar dolarlık bir anlaşma imzalayan Çin, Yunanistan ile de çeşitli konularda iş birliği yapacak. Yunanlılar, turizm, tarım ve inovasyon konularında Çin ile iş birliği yapmak istiyor...

Shangai'de düzenlenen 2. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na katılan Yunan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'i ağırlayacak. 10-12 Kasım tarihleri arasında Atina'ya resmi bir gezi düzenleyecek olan Xi Jinping, 11 yıl sonra ilk ziyaretini yapmış olacak. Yunanistan, özellikle turizm, tarım ve inovasyon konusunda Çin ile çok sayıda anlaşma imzalamayı bekliyor.

Çin'deki fuara katılarak Xi ile Yunan standını ziyaret eden Yunan Başbakan Kyriakos Mitsotakis, ziyaretinin son gününde, büyük Çinli girişimlerin temsilcileriyle bir araya gelerek Çinli işletmeleri Yunanistan'a yatırım yapmaya davet etti. Mitsotakis Alibaba Genel Direktörü Daniel Yong Zhang ile görüşmesinde Yunan ürünlerinin tanıtımı konusunu gündeme getirmişti.

Komşu, 170 bin Çinli turist sayısını artırmak istiyor

Xi'nin ziyareti öncesinde Xinhua'ya açıklama yapan Çin'in Atina Büyükelçisi Zhang Qiyue, Çin-Yunanistan ilişkilerinin, farklı boyutlara, sistemlere ve kültürlere sahip ülkeler arasındaki kazan-kazan işbirliği için bir model olabileceğini belirtti. Beijing'in Yunanistan'da önemli yatırımları bulunduğunu belirten Zhang, "Pire Limanı en dikkat çeken yatırımlardan birisi. Buradaki yatırımın ölçeğinin genişletilmesi için çalışmalar sürüyor" dedi.

Yunanistan'ın Çin'den bir diğer beklentisi turizm alanında. Her yıl yaklaşık 170 bin Çinli turist kabul eden Yunanistan, bu sayıyı artırmak istiyor. Yapılan anketler, Yunan halkının, ekonomik krizin en zor döneminde kendisine finansal destek sağlayan Çin'e olumlu baktığını gösteriyor.
1972'de diplomatik ilişkileri kuran Çin ve Yunanistan, 2006'da kapsamlı stratejik ortaklık ilan etti. 2018 yılında, Çin ile Yunanistan arasındaki ticaret hacmi yıllık yüzde 36,3 artışla 7 milyar dolar seviyesine ulaştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • garibanlık11 Kasım 2019 10:47

    Çinliler yunanlıların kalan mallarını da almak için geliyorr. Benin anlamadığım Yunanlılarda buna seviniyor.