BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan büyüme bandına girecek----

Yunanistan büyüme bandına girecek

Yunanistan büyüme bandına girecek
09 Aralık 2013 - 14:32 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın 2014 bütçesi, 6 yıl süren resesyondan büyümeye geçiş öngörüyor

Yunanistan Parlamentosu, 2014 yılı mali bütçe tasarısını onayladı. Bütçe, 300 sandalyeli parlamentoda, 295 milletvekilinin katıldığı oylamada 142'ye karşı 153 oyla kabul edildi. Üç gün süren bütçe tasarısı görüşmeleri sırasında iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Başbakan Antonis Samaras, ülkenin, 6 yıllık kemer sıkma politikalarının ardından ilk kez hedefleri tutturmaya başladığını ifade ederek, 2014 yılının uzun uğraşlardan sonra ekonomi alanında dönüşüm yılı olacağını söyledi.

Yunanistan'ın ticaret açığının gittikçe kapandığını, rekabet alanında mesafe kaydedildiğini belirten Samaras, 2014'te Yunanistan'ın borcunun sürdürebilirliğinin güvence altına alınacağını ve ilk kez yeni borca ihtiyacı olmayacağını savundu.

Anamuhalefet Radikal Sol İttifak SYRİZA lideri Aleksis Çipras ise hükümetin politikaları nedeniyle ülkenin var olma trajedisinin uç noktasında bulunduğunu ve ülkede insani kriz yaşandığını belirterek, bütçenin onaylanmasının felaketin devamı olacağını ileri sürdü.

Koalisyon hükümetini ekonomik krizle mücadelede kısır bir döngü içerisinde bulunmakla suçlayan Çipras, Yunanistan'ın yaşadığı krize çözüm olarak borcun silinmesini ve ödemelerde moratoryum getirilmesi önerisinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)