BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan 2015’te ne kadar borç ödemek zorunda----

Yunanistan 2015’te ne kadar borç ödemek zorunda

Yunanistan 2015’te ne kadar borç ödemek zorunda
11 Şubat 2015 - 15:09 www.finansgundem.com

World Economic Forum’da Slvia Merler tarafından yayınlanan analizde ülkenin 2015 borç ödeme takvimi ele alındı.

AYÇA KARACA – FINANSGUNDEM.COM

Bugün Euro Grup Maliye Bakanları Yunan hükümetinin kreditörlerle borçlarının geri ödemesinde anlaşmaya varma planını görüşmek üzere toplanıyor. Bu konu geçtiğimiz haftalarda giderek  önem kazanırken Euro Grup Başkanı Hollanda Maliye Bakanı  Jeroen Dijsselbloem’in Haziran’a kadar kısa vadeli finansman sağlanmasını reddetmesi ve 16 Şubat’ın programının uzatılması için son tarih olacağını açıklaması da konunun aciliyetini arttırdı. Bu yıl Yunanistan için oldukça yüklü borç geri ödemeleri bulunurken World Economic Forum’da Slvia Merler tarafından yayınlanan analizde ülkenin  2015 borç ödeme takvimi ele alınıyor.

Analize göre, Yunanistan’ın 2015 finansman ihtiyacının büyük kısmı resmi kreditörlere yapılacak geri ödemelerden kaynaklanacak. Yaz ayları –Eylül’den önce- özellikle Avrupa Merkez Bankası’nın Menkul Kıymetler Piyasa Programı (SMP) tahvillerinin 6,7 milyar euro tutarındaki ödemeleri nedeniyle zorlu geçecek. Tüm bir yıl IMF’ye olan ödemelerin tutarı 9,8 milyar euro tutarında olacak ve en büyük dilimler Mart, Haziran ve Eylül aylarında ödenecek.

Şu andan Mart sonuna kadar Yunanistan IMF’ye 2,3 milyar euro geri ödemek zorunda bulunuyor ve ayrıca 5,7 milyar euro tutarındaki büyük kısmı yerel bankalar tarafından tutulan Hazine bonolarını da çevirmesi gerekiyor. Yabancılar tarafından elde tutulan kısmında ise Yunanistan’ın politik durumu netleşene kadar borcu yeniden çevirmeye ilişkin bir isteksizlik bulunduğu kaydediliyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)