BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunan basını: Rus silahlarına son----

Yunan basını: Rus silahlarına son

Yunan basını: Rus silahlarına son
26 Ağustos 2023 - 04:25 www.finansgundem.com

Yunan basınının haberine göre; Yunanistan, Tor-M1 ve Osa-AKM uçaksavar füze sistemlerinin bakımına ilişkin Rusya ile olan sözleşmeyi feshetme kararı aldı

Yunanistan’ın uçaksavar füze sistemlerinin bakımına ilişkin Rusya ile olan sözleşmeyi feshedeceği öne sürüldü.

Pronews.gr sitesinde yer alan habere göre Yunanistan, Tor-M1 ve Osa-AKM uçaksavar füze sistemlerinin bakımına ilişkin Rusya ile olan sözleşmeyi feshetme kararı aldı.

''YUNANİSTAN'DA RUS SİLAH SİSTEMLERİNE SON''

Haberde, "Yunan Silahlı Kuvvetlerinde Rus silah sistemleri döneminin sonu geldi. Hükümet silah destek programından vazgeçme ve yeni destek sözleşmeleri imzalamama kararı aldı. Parlamentodan sızan çok gizli belgede, Savunma Bakanı Nikos Dendias, kısa menzilli uçaksavar füze sistemleri Tor-M1 ve daha eski Osa-AKM için yeni destek sözleşmelerinin, yani yedek parça ve hizmet alımının olmayacağını belirtiyor” ifadelerine yer verildi.

Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafından sunulan belgenin ülkenin silahlanma programlarının öncelikleri ve ilerleyişi ile ilgili olduğuna vurgu yapılan haberde, “Bu, mevcut yedek parçaların sadece birkaç aya yetebileceği ve bakanlık mevcut sözleşmeyi bile yerine getirmediği için sayılarının çok düşük olması nedeniyle tamamen devre dışı bırakılmalarının geri sayımının başladığı anlamına geliyor” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu sistemlerin Ege Denizi’ndeki adalarda bulunduğu vurgulanan haberde, "Hepsi Ege Denizi'ndeki adalarda bulunuyor. Sistemler eski ancak savunma hattını saldırı ve nakliye helikopterleri, İHA ve benzerlerinden korumak için hala güvenilir. Tor-M1, Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin uçak, helikopter, İHA vb. araçlarının yanı sıra seyir füzelerini imha etme görevlerini de yerine getirebilen ve Ukrayna'da kendini kanıtlamış tek kısa menzilli hava savunma sistemidir” denildi.

Pronews'e göre Yunan ordusu ve hava kuvvetleri, maksimum menzili 10 ile 12 kilometre arasında değişen 21 adet Tor-M1 kundağı motorlu füze sistemi ve 38 adet SHORADS (kısa menzilli) Osa-AK/AKM kundağı motorlu güdümlü füze sistemine sahip. 38 sistemin 19'u Osa-AK, geri kalanı ise Osa-AKM'nin gelişmiş versiyonu.

Heialtınneken Rusya'dan çekildi

 

Rusya'nın  üretiminde düşüş

 

Alman gübre üreticilerine Rusya darbesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)